Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Arı ekmeği ve polen arasındaki temel farklar şunlardır:
- Fermantasyon: Arı ekmeği, polenin laktik asit fermentasyonuna uğramasıyla oluşur 125. Bu süreç, polen kabuğunun kırılmasını ve besin içeriğinin serbest kalmasını sağlar 5.
- Besin Değeri: Arı ekmeği, polene göre daha fazla karbonhidrat ve bal arısından gelen hormonlar içerir 5. Ayrıca, arı ekmeğinde K vitamini bulunur 35.
- Sindirim ve Emilim: Arı ekmeğinin sindirimi ve vücutta emilimi daha kolaydır 123.
- Protein İçeriği: Polen yaklaşık %35 protein içerirken, arı ekmeği %20 protein içerir 1. Ancak arı ekmeğindeki proteinler daha kolay sindirilir 1.
Her iki arı ürünü de benzer muhafaza koşulları gerektirir ve kalite ile mikrobiyal özelliklerini korumak için serin, gün ışığı almayan, rutubetsiz ve kuru ortamlarda saklanmalıdır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: