Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Zile Kömesi'nin meşhur olmasının bazı nedenleri:
- Doğal enerji kaynağı olması 1. Şeker ve su barındırmadığı için doğal bir enerji kaynağıdır 1.
- Benzersiz üretim süreci 2. Tamamen el işçiliğine dayanan üretim süreci ve kullanılan malzemelerin organik olması kömeyi özel kılar 2.
- Yöreye özgü malzemeler 24. Üretimde yörenin şeker oranı yüksek "Narince Üzümü" ve yörede yetişen cevizler kullanılır 24.
- Kültürel miras olması 2. Yüzyıllardır aynı yöntemlerle üretilen Zile Kömesi, Tokat bölgesinin kültürel mirasının önemli bir parçasıdır 2.
- Gastronomi turizmi 14. Zile Kömesi, yerel ekonomiye katma değer yaratmasının yanında, yörenin gastronomi turizmi açısından da önemli bir rol oynar 14.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: