Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Zile Kömesi, meşhur olmasının birkaç nedeni vardır:
- Yöresel ve Özgün Tat: Zile Kömesi, Narince üzümü şırası, buğday nişastası ve ceviz gibi yöreye özgü malzemelerle hazırlanır, bu da ona özgü bir lezzet kazandırır 13.
- Coğrafi İşaret Tescili: 2017 yılında Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından "coğrafi işaret" ile tescillenmesi, ürünün kalitesini ve Zile ilçesiyle özdeşleşmesini sağlamıştır 13.
- Doğal Enerji Kaynağı: Şeker ve su barındırmadığı için doğal bir enerji kaynağı olarak kabul edilir 2.
- Gastronomi Turizmi: Yerel ekonomiye katma değer yaratmasının yanı sıra, yörenin gastronomi turizmi açısından da önemli bir rol oynar 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: