Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Zeytinyağlı sarmanın püf noktaları şunlardır:
- Yaprak Seçimi: Taze ve ince damarlı yapraklar tercih edilmelidir 2. Salamura yaprak kullanılacaksa, fazla tuzunu almak için ılık suda bekletilmelidir 2.
- İç Harç: Orta boy veya ince taneli pirinçler kullanılmalıdır 2. Pirinci kavururken bol zeytinyağı kullanmak, iç harcın lezzetini artırır 2. Baharat olarak karabiber, tuz, tarçın ve dolma baharı eklenebilir 2.
- Sarma İşlemi: Yaprakların damarlı kısmı içe gelecek şekilde yerleştirilmeli, iç harç yaprağın ortasına konulduktan sonra yanları ve alt ucu kapatılıp sıkı bir şekilde sarılmalıdır 23.
- Pişirme: Sarmalar tencereye dizilirken alt kısma birkaç yaprak sermek, yanmayı engeller 2. Düşük ateşte, ağır ağır pişirmek en iyisidir 2. Pişirme suyuna limon dilimleri ve birkaç yemek kaşığı zeytinyağı eklemek, sarmalara hoş bir asidik tat verir 2.
- Dinlendirme: Piştikten sonra sarmaları en az 1-2 saat, mümkünse bir gün dinlendirmek, lezzetlerin iyice oturmasını sağlar 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: