Buradasın
Zerdeçal en çok nerelerde kullanılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Zerdeçal, çok yönlü bir baharat olarak çeşitli alanlarda kullanılır:
- Mutfak: Zerdeçal, yemeklere, çorbalara, pilavlara ve sebzelere baharat olarak eklenir 25. Ayrıca, Hint mutfağının temel bileşenlerinden biri olan körinin ana maddesini oluşturur 1.
- İçecekler: Zerdeçal çayı, sütle karıştırılarak veya smoothie'lere eklenerek tüketilir 15.
- Kozmetik ve Cilt Bakımı: Zerdeçal, bakım ürünleri ve maskelerde kullanılır, ayrıca kına yerine de tercih edilebilir 13.
- Tekstil Sektörü: İpek kumaşlar ve ince derilerin boyanmasında doğal bir boyar madde olarak kullanılır 14.
- Alternatif Tıp: Zerdeçalın, antioksidan ve anti-enflamatuar özellikleri nedeniyle bazı sağlık sorunlarının tedavisinde kullanıldığı düşünülmektedir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: