Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Taze ve toz zerdeçal arasındaki temel farklar şunlardır:
- Doku: Taze zerdeçal, kök halinde ve nemli bir yapıya sahiptir 2. Toz zerdeçal ise kurutulup öğütülmüş halindedir 23.
- Raf Ömrü: Taze zerdeçal, buzdolabında saklandığında birkaç hafta dayanabilir 2. Toz zerdeçal ise hava geçirmez bir kapta ve ışıktan uzakta saklandığında yıllarca kullanılabilir 2.
- Kullanım Alanı: Taze zerdeçal, çiğ preparatlarda ve turşulara eklenirken tercih edilir 2. Yemek pişirme sürecinde ise toz hali kullanılır 23.
- Tat ve Koku: Taze zerdeçalın tadı daha hafif ve acımsıdır 4. Toz zerdeçal ise daha topraksı bir kokuya ve tada sahiptir 15.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: