Buradasın
Zencefilli tarçınlı kurabiye nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Zencefilli ve Tarçınlı Kurabiye Tarifi:
Malzemeler:
- 4.5 su bardağı un 1
- Yarım kahve fincanı nişasta 1
- 1 su bardağı pudra şekeri 1
- Yarım çay kaşığı tuz 1
- 250 gr tereyağı 1
- 2 yumurta 1
- 1 tatlı kaşığı zencefil 1
- 1 tatlı kaşığı tarçın 1
- Çeşitli renklerde şeker hamuru 1
- Gıda kalemleri ve renkli gıda boya tüpleri 1
Yapılışı:
- Büyük bir cam kasede kuru malzemeleri karıştırın 1.
- Yumurtaları ve tereyağını ekleyip yoğurun 1.
- 1 saat buzdolabında dinlendirin 1.
- Hamuru un serpilmiş bir zeminde yarım santim kalınlığında açıp şekilli kalıplarla kesin 1.
- Fırın tepsisine dizip 180 derecede pişirin 1.
- Pişen kurabiyeleri fırın teline alıp soğutun 1.
- Gıda kalemleri, renkli boyalar ile süsleyip servis yapın 1.
Alternatif olarak, İdil Yazar'ın zencefilli ve tarçınlı kurabiye tarifi şu şekildedir:
Malzemeler:
- 3 su bardağı un (420 gram) 2
- 6 yemek kaşığı tereyağı (90 gram) 2
- 3/4 bardak esmer şeker 2
- 1/2 bardak üzüm pekmezi 2
- 1 adet yumurta 2
- 1 çay kaşığı tarçın 2
- 1 çay kaşığı zencefil 2
Yapılışı:
- Derin bir kapta un, tuz, tarçın ve zencefili ekleyip karıştırın 2.
- Ayrı bir kapta oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağı ve esmer şekeri karıştırın 2.
- Yumurtayı ilave edin ve çırpmaya devam edin 2.
- Pekmez ve vanilya özütünü ilave edip çırpın 2.
- Daha sonra kuru malzeme karışımını ilave edip hamur kıvamına gelene kadar karıştırın 2.
- Unlanmış bir tezgah üzerine hamuru koyup bir parmak kalınlığında merdaneyle açın 2.
- Dilediğiniz şekilde kalıplarla şekil verin veya elinizde de şekil verebilirsiniz 2.
- Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine alıp, buzdolabında 10 dakika bekletin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: