• Buradasın

    Zencefilli tarçınlı kurabiye nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Zencefilli ve Tarçınlı Kurabiye Tarifi:
    Malzemeler:
    • 4.5 su bardağı un 1
    • Yarım kahve fincanı nişasta 1
    • 1 su bardağı pudra şekeri 1
    • Yarım çay kaşığı tuz 1
    • 250 gr tereyağı 1
    • 2 yumurta 1
    • 1 tatlı kaşığı zencefil 1
    • 1 tatlı kaşığı tarçın 1
    • Çeşitli renklerde şeker hamuru 1
    • Gıda kalemleri ve renkli gıda boya tüpleri 1
    Yapılışı:
    1. Büyük bir cam kasede kuru malzemeleri karıştırın 1.
    2. Yumurtaları ve tereyağını ekleyip yoğurun 1.
    3. 1 saat buzdolabında dinlendirin 1.
    4. Hamuru un serpilmiş bir zeminde yarım santim kalınlığında açıp şekilli kalıplarla kesin 1.
    5. Fırın tepsisine dizip 180 derecede pişirin 1.
    6. Pişen kurabiyeleri fırın teline alıp soğutun 1.
    7. Gıda kalemleri, renkli boyalar ile süsleyip servis yapın 1.
    Alternatif olarak, İdil Yazar'ın zencefilli ve tarçınlı kurabiye tarifi şu şekildedir:
    Malzemeler:
    • 3 su bardağı un (420 gram) 2
    • 6 yemek kaşığı tereyağı (90 gram) 2
    • 3/4 bardak esmer şeker 2
    • 1/2 bardak üzüm pekmezi 2
    • 1 adet yumurta 2
    • 1 çay kaşığı tarçın 2
    • 1 çay kaşığı zencefil 2
    Yapılışı:
    1. Derin bir kapta un, tuz, tarçın ve zencefili ekleyip karıştırın 2.
    2. Ayrı bir kapta oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağı ve esmer şekeri karıştırın 2.
    3. Yumurtayı ilave edin ve çırpmaya devam edin 2.
    4. Pekmez ve vanilya özütünü ilave edip çırpın 2.
    5. Daha sonra kuru malzeme karışımını ilave edip hamur kıvamına gelene kadar karıştırın 2.
    6. Unlanmış bir tezgah üzerine hamuru koyup bir parmak kalınlığında merdaneyle açın 2.
    7. Dilediğiniz şekilde kalıplarla şekil verin veya elinizde de şekil verebilirsiniz 2.
    8. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine alıp, buzdolabında 10 dakika bekletin 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Yılbaşı Kurabiyesine neden zencefil konur?

    Yılbaşı kurabiyesine zencefil eklenmesinin nedeni, zencefilin kurabiyeye baharatlı ve aromatik bir tat katmasıdır.

    Zencefil kurabiyesi sert olmaması için ne yapmalı?

    Zencefil kurabiyesinin sert olmaması için şu adımları izlemek önemlidir: 1. Tereyağı Kullanımı: Tereyağını oda sıcaklığında veya eritilmiş halde kullanmak gerekir. 2. Un Miktarı: Hamura fazla un eklememek gerekir. 3. Pişirme Derecesi: Kurabiyenin pişeceği fırının sıcaklığı ve kurabiyenin kalınlığı, pişme süresini etkiler. 4. Dinlendirme: Kurabiyeleri fırından çıkardıktan sonra oda sıcaklığında dinlendirmek gerekir.

    Tarçınla en güzel hangi kurabiye yapılır?

    Tarçınla en güzel yapılan kurabiyelerden biri tarçınlı cevizli kurabiye olarak kabul edilir. Tarçınlı kurabiye için gerekli malzemeler: 250 gram oda sıcaklığında tereyağı; yarım çay bardağı sıvı yağ; bir çay bardağı pudra şekeri; bir adet yumurtanın beyazı; bir çay bardağı ince çekilmiş ceviz içi; bir çay kaşığı tarçın; bir paket kabartma tozu; beş su bardağı un. Yapılışı: 1. Tereyağı, pudra şekeri, sıvı yağ, yumurta akı, vanilya, kabartma tozu, tarçın ve unun bir kısmını bir araya getirin ve yoğurun. 2. Unu yavaş yavaş ilave etmeye devam ederek hamurun ele yapışmayan bir kıvam almasını sağlayın. 3. Ardından cevizi içerisine ilave edin. 4. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlayın. 5. Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 25 dakika pişirin. 6. Fırından çıkarığınız kurabiyelerinizi pudra şekeri ve tarçın karışımına batırın. 7. Kurabiyeler servise hazır!

    ZenceFilli kurabiyeye neden pekmez konur?

    Zencefilli kurabiyeye pekmez eklenmesinin nedeni, kurabiyeye karamelimsi bir doku ve lezzet katmasıdır.

    Hanımeller zencefilli tarçınlı kurabiye sağlıklı mı?

    Hanımeller zencefilli tarçınlı kurabiye, sağlıklı bir atıştırmalık olarak değerlendirilmez. Bu tür kurabiyeler, yüksek yağ ve şeker içeriği nedeniyle kilo aldırıcı etkiye sahiptir. Ancak, zencefil ve tarçın gibi malzemeler antioksidan ve anti-inflamatuar özelliklere sahiptir ve sağlık için faydalıdır.

    Tarçın ve zencefil kurabiyeye ne zaman konur?

    Tarçın ve zencefil, zencefilli tarçınlı kurabiye yapımında hamurun hazırlanışı sırasında eklenir. Yapım aşamaları: 1. Bir kasede un, kabartma tozu, tuz, toz zencefil ve tarçını karıştırın. 2. Başka bir geniş kasede oda sıcaklığındaki tereyağı ve esmer şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın. 3. Karışıma yumurtayı ekleyin ve çırpmaya devam edin. 4. Hazırladığınız kuru malzemeleri yavaş yavaş sıvı karışıma ekleyin ve bir spatula yardımıyla karıştırarak hamuru oluşturun. 5. Hamurun dinlendirilmesi gerekiyorsa, streç filmle sararak buzdolabında en az 30 dakika dinlendirin.

    Dr Oetker Zencefilli Tarçınlı Kurabiye Glazürsüz olur mu?

    Dr. Oetker Zencefilli Tarçınlı Kurabiye kutularının içinde, kurabiyeleri süslemek için glazür karışımı bulunmaktadır. Dolayısıyla, bu kurabiyeler glazürsüz olmaz.