Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Malzemeler:
- 140 gram tereyağı (oda sıcaklığında) 12;
- yarım su bardağı toz şeker 12;
- 1 adet yumurta sarısı 12;
- yarım çay bardağı pekmez 12;
- yarım yemek kaşığı tarçın 12;
- 1 tatlı kaşığı toz zencefil 12;
- 1 paket kabartma tozu 12;
- 2,5 su bardağı un 12.
Hazırlanışı:
- Şeker ve tereyağı mikserle çırpılır 2.
- Yumurta sarısı ve pekmez eklenir, karıştırılır 2.
- Spatula ile karışım toparlanır 2.
- Tarçın, zencefil, kabartma tozu ve un eklenir, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğrulur 2.
- Hamur streçlenip dondurucuda 10-15 dakika bekletilir 12.
- Hamur iki adet yağlı kağıt arasına alınıp merdane ile açılır ve kalıplarla kesilir 12.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisinde, önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 12 dakika pişirilir 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: