Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tavşan eti temizlenirken dikkat edilmesi gerekenler şunlardır:
- Hijyen: Çalışma alanı ve aletler temizlenmeli, eller sabunlu suyla yıkanmalı ve eldiven kullanılmalıdır 2.
- Kanın Durması: Tavşan kesildikten sonra, kanı durması için kar gibi soğuk bir maddeye gömülmelidir 13.
- İç Organların Temizliği: İç organlar çıkarıldıktan sonra, vücut ve organlar soğuk suyla durulanmalıdır 24. Karaciğer, kalp ve böbrek gibi organlar kan kalıntılarından arındırılmalıdır 2.
- Marine Etme: Kan kokusunun çıkması için tavşan 1 gün sirkeli suya yatırılabilir 1.
- Parçalara Ayırma: Et, lif yapısına zarar vermeden, istenilen boyutlarda parçalara ayrılmalıdır 2.
- Saklama: Temizlenen et, hava geçirmeyen bir kapta buzdolabında saklanmalı, mümkünse 1-2 gün içinde tüketilmelidir 2. Uzun süreli saklama için derin dondurucu kullanılabilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: