Antep usulü yuvalama yapmak için gerekli malzemeler: Top köftesi için: 200 gram az yağlı kıyma, 1 su bardağı pirinç unu veya ıslatılarak yumuşatılmış ve mutfak robotundan geçirilmiş 1 bardak pirinç, tuz, karabiber, su. Çorba için: 150 gram kuşbaşı et, 1 bardak önceden ıslatılmış nohut, 1 soğan, 4-5 diş sarımsak, 1,5 litre su, karabiber, tuz. Yoğurt sosu için: Yarım kilo yoğurt, 1 yumurta, 1 çorba kaşığı un, 1 yemek kaşığı tuz, arzuya göre zeytinyağı veya tereyağı, kuru nane. Yapılışı: 1. Bir adet soğanı, bir su bardağı nohudu, arzuya göre dört diş sarımsağı, 150 gram kuşbaşı eti ve bir adet et bulyonu bir litre suda düdüklüde haşlayın. 2. Bir su bardağı pirinç unu veya robottan geçirilen pirinçleri, 200 gram kıymayı, bir tutam karabiber ve bir tatlı kaşığı tuzu ekleyerek yoğurun. 3. Parçalara ayırarak elde yuvarlayın ve yuvarlarken elinizi yağlayın. 4. Yuvalamaları, üstünü çok az geçecek şekilde kaynattığınız suda 10-15 dakika pişirin. 5. Pişen köfteleri düdüklüye ekleyin. 6. Yoğurt, yumurta, un ve tuzu karıştırarak kaynayana kadar pişirin ve pişen yoğurdu çorbaya ilave edin. 7. Tereyağı veya zeytinyağı ile naneyi kavurun ve yuvalamanın üzerine dökün. Antep usulü yuvalama tarifi, farklı kaynaklarda küçük değişikliklerle de yer alabilir.