Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yumurtalı lokma yapımı için gerekli malzemeler:
- 4 adet yumurta (oda sıcaklığında beklemiş olmalı) 12;
- 2 çay kaşığı tuz 12;
- yarım paket kabartma tozu 12;
- yaklaşık 1,5 su bardağı un 12;
- 1-2 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için) 12.
Yapılışı:
- Oda sıcaklığında bekleyen yumurtaları derin bir kaba kırın 12.
- Bir taraftan çırparken bir taraftan da tuz, kabartma tozu ve unu ilave edin 12.
- Tel çırpıcı ya da mikserin düşük devriyle çırptığınız hamurun koyu kek hamuru kıvamında olması gerek 12.
- Hamuru oda sıcaklığında 30 dakika kadar bekletin 12.
- Diğer taraftan, küçük bir tencereye (kızartma yapacağınız için derin olması gerek) sıvı yağı koyun ve orta ısılı ateşin üzerine oturtup yağın kızmasını bekleyin 12.
- Dinlenen hamurdan bir yemek kaşığı yardımıyla parça alın ve elinizle sıyırarak kızgın yağa aktarın 12.
- Pişen hamur altın sarısı olup yağın üzerine çıkacaktır 12.
- Pişen lokmaları el kevgiri yardımıyla süzerek tencereden alıp üzerine kağıt havlu serdiğiniz servis tabağına yerleştirin 12.
- Sıcak olarak ve yanında peynir, marmelat veya reçelle servise sunun 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: