Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Lokma hamuru yapmak için gerekli malzemeler:
- 500 gram un 3;
- 1 paket instant maya (yaklaşık 10 gram) 3;
- 1 tatlı kaşığı tuz 3;
- 2 yemek kaşığı toz şeker 3;
- 1,5 su bardağı ılık su 3;
- 1/2 su bardağı süt (isteğe bağlı) 3;
- 1/4 su bardağı sıvı yağ (hamurun içine eklemek için) 3;
- Kızartmak için sıvı yağ 3.
Yapılışı:
- Un, tuz ve toz şekeri geniş bir karıştırma kabına alın 3.
- Instant maya, ılık su ve süt (eğer kullanılacaksa) bir kapta karıştırın ve un karışımının üzerine ekleyin 3.
- Hamurun üzerine sıvı yağı ekleyerek tüm malzemeleri iyice yoğurun 3. Hamur, yumuşak ve hafif yapışkan olmalıdır 3.
- Hamuru yoğurduktan sonra üzerini örtüp ılık bir ortamda yaklaşık 1-1,5 saat kadar mayalanmaya bırakın 3. Hamurun hacmi iki katına çıkmalıdır 3.
- Mayalanan hamurdan avuç içinde ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın 3.
- Kızartma tenceresinde yeterli miktarda sıvı yağı ısıtın 3. Hamur toplarını sıcak yağa dikkatlice bırakarak altın rengi alana kadar kızartın 3.
- Kızaran lokmaları, kağıt havlu üzerine alarak fazla yağının süzülmesini sağlayın 3.
Ayrıca, lokma hamurunu yaş maya kullanarak da yapabilirsiniz 4. Bunun için gerekli malzemeler:
Yapılışı ise şu şekildedir:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: