Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Lokma hamuru yapmak için gerekli malzemeler:
Yapılışı:
- Malzemeleri bir kaba alın ve ılık suyla yoğurun, kıvam biraz yumuşak olmalı 1.
- Hamurun üzerine bez sarıp 40 dakika mayalanmaya bırakın 1.
- Mayalanan hamuru avucun içine alıp sıkın, kaşık yardımıyla alıp yağda kızartın 1.
Alternatif bir tarif:
Yapılışı:
- Unu geniş bir kaba alın, ortasını havuz şeklinde açın 2.
- Maya, şeker ve ılık suyu ilave edip yoğurmaya başlayın 2.
- Ele yapışan ve cıvık bir hamur elde edin 2.
- Hamurun üzerini kapatıp oda sıcaklığında 1 saat mayalandırın 2.
- Mayalanan hamuru sıkma torbasına aktarın 2.
- Yağlanmış mutfak makası yardımıyla hamurdan küçük toplar kesin ve kızartın 2.
Tuzlu lokma hamuru için malzemeler:
- 2 su bardağı ılık su 4;
- 1 yemek kaşığı toz şeker 4;
- 1 tatlı kaşığı tuz 4;
- yarım paket yaş maya 4;
- 5 su bardağı un 4.
Yapılışı:
- Ilık su, toz şeker, tuz ve mayayı karıştırın, mayanın erimesini sağlayın 4.
- Unu azar azar ekleyip ele yapışan bir hamur elde edene kadar yoğurun 4.
- Hamurun üzerini kapatıp ılık bir yerde 40 dakika mayalanmaya bırakın 4.
Lokma hamurunu hazırlarken kullanılan malzemelerin kalitesi ve mayalanma süresi, hamurun kıvamını ve lezzetini etkiler.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: