Buradasın
Yufka ekmek imece usulü nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yufka ekmek imece usulü yapımı şu adımlarla gerçekleştirilir:
- Hamur Hazırlığı: Genişçe bir yoğurma kabında tam buğday unu ve tuzu karıştırın 1. Ortasını havuz gibi açarak 250 ml ılık suyu ekleyin 1. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yaklaşık 10 dakika yoğurun 1. Hamur kuru kalırsa azar azar 50 ml daha su ekleyebilirsiniz 1.
- Dinlenme: Hamurun üzerini temiz bir pamuklu bezle örtün ve 30 dakika dinlenmeye bırakın 1.
- Bezelere Ayırma: Dinlenen hamuru 12 eşit bezeye ayırın 1. Tekrar üzerini örtün ve bu kez 20 dakika daha dinlendirin 1.
- Açma: Düz bir zemini unlayın 1. Her bir bezeyi merdane yardımıyla olabildiğince ince olacak şekilde açın 1.
- Pişirme: Geniş ve ters çevrilmiş bir saç ya da döküm tava kullanarak orta ateşte 10 dakika kadar ön ısıtma yapın 1. Açtığınız lavaşları tavaya alın ve her iki yüzünü de yaklaşık 50 saniye pişirin 1. Hafif kabarıp esnek bir yapıya ulaştığında yufka ekmek hazır demektir 1.
- Saklama: Yufka ekmekleri temiz bir beze sararak yumuşak kalmasını sağlayabilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: