Yufka cipsi yapmak için gerekli malzemeler:
Yapılışı:
- Yufkayı mutfak tezgahına yayın ve bir kurabiye kalıbı ile kare parçalar kesin 1.
- Tereyağı, tarçın ve esmer toz şekeri bir karıştırma kabına alın ve krema kıvamına gelinceye kadar bir mikserle çırpın 1.
- Karışıımı bir fırça yardımıyla yufkaların üzerine sürün 1.
- Tereyağlı tarçınlı yufkaları yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine dizin 1.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarıncaya kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin 1.
- Fırından alın ve soğuduktan sonra servis yapın 1.
Alternatif yufka cipsi tarifleri:
- Zeytinyağlı yufka cipsi 2. Yufkaları 8 eşit üçgen parçaya kesin, bir kasede zeytinyağı, tuz ve isteğe bağlı baharatları karıştırın, kesilmiş yufka parçalarını fırça yardımıyla yağlayın ve önceden ısıtılmış fırında altın rengi alıp çıtır çıtır olana kadar pişirin 2.
- Peynirli yufka cipsi 3. Yufkayı bütün olarak açıp üç parmak kalınlığında uzun şeritler kesin, bu şeritleri de üçgen şekillerde kesin, yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin, üzerlerine rendelenmiş kaşar peynirini eşit bölüştürün, biber, kekik ve pul biber serpin ve önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında pişirin 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: