Buradasın
Hazır yufkanın yumuşak olması için ne yapmalı?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hazır yufkanın yumuşak olması için şu yöntemler uygulanabilir:
- Eritilmiş tereyağı veya süt karışımı ile ıslatma 125. Yufkaların arasına bu karışım sürülerek yumuşak kalması sağlanabilir 125.
- Yoğurt veya süt kullanma 34. Hamura biraz yoğurt eklemek, yufkaların daha yumuşak ve lezzetli olmasını sağlar 34.
- Sirke ekleme 3. Sirke, hamurun daha elastik olmasına yardımcı olabilir 3.
- Dinlendirme 35. Hamurun dinlenmesi, elastik ve kolay açılabilen bir yufka elde etmek için gereklidir 35.
- Ilık süt ve ılık su kullanma 4. Ekmek hamurunda ılık süt ve ılık su kullanmak, yufkanın yumuşaklığını etkileyen ana malzemelerden biridir 4.
Ayrıca, yufkaların pişirmeden önce açılıp dinlendirilmesi hem pişirmeyi kolaylaştırır hem de yufkaların fazla unu çekmesini sağlar 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: