Buradasın
Yozgat'ın meşhur çöreği nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yozgat'ın meşhur saya çöreği pişirmek için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 1 çay bardağı yoğurt 1;
- 1 su bardağı süt 13;
- 1 paket kabartma tozu 13;
- 1 tatlı kaşığı tuz 13;
- 5,5 su bardağı un 1;
- 3 yemek kaşığı margarin 1;
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ 13;
- 1 adet yumurta 13.
Pişirme adımları:
- Un hariç tüm malzemeleri bir kabın içinde karıştırın 1.
- Yavaş yavaş unu ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edin 1.
- Hamuru 15 dakika dinlendirin 1.
- Dinlenme süresinin sonunda hamuru 4'e bölün ve tek tek yemek tabağı büyüklüğünde açın 1.
- Eritilmiş margarin ve yağı karıştırın ve her katın arasına yağdan sürün ve üst üste dizin 1.
- Hamuru elinizle çekiştirerek tepsi büyüklüğünde açın ve yuvarlayıp rulo haline getirin ve 30 dakika dinlendirin 1.
- Hamuru tekrar tepsi büyüklüğünde açın ve hamurun üstüne çatalla delikler açın 1.
- Çırpılmış bir yumurtayı üstüne güzelce sürün 1.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstü güzelce kızarana dek pişirin 1.
- Fırından aldıktan sonra dilimleyerek servis edin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: