• Buradasın

    Yozgat'ın meşhur çöreği nasıl pişirilir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Yozgat'ın meşhur saya çöreği pişirmek için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
    Malzemeler:
    • 1 çay bardağı yoğurt 1;
    • 1 su bardağı süt 13;
    • 1 paket kabartma tozu 13;
    • 1 tatlı kaşığı tuz 13;
    • 5,5 su bardağı un 1;
    • 3 yemek kaşığı margarin 1;
    • 1/2 çay bardağı sıvı yağ 13;
    • 1 adet yumurta 13.
    Pişirme adımları:
    1. Un hariç tüm malzemeleri bir kabın içinde karıştırın 1.
    2. Yavaş yavaş unu ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edin 1.
    3. Hamuru 15 dakika dinlendirin 1.
    4. Dinlenme süresinin sonunda hamuru 4'e bölün ve tek tek yemek tabağı büyüklüğünde açın 1.
    5. Eritilmiş margarin ve yağı karıştırın ve her katın arasına yağdan sürün ve üst üste dizin 1.
    6. Hamuru elinizle çekiştirerek tepsi büyüklüğünde açın ve yuvarlayıp rulo haline getirin ve 30 dakika dinlendirin 1.
    7. Hamuru tekrar tepsi büyüklüğünde açın ve hamurun üstüne çatalla delikler açın 1.
    8. Çırpılmış bir yumurtayı üstüne güzelce sürün 1.
    9. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstü güzelce kızarana dek pişirin 1.
    10. Fırından aldıktan sonra dilimleyerek servis edin 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Yozgat'ın en meşhur yemeği nedir?

    Yozgat'ın en meşhur yemeği testi kebabı olarak kabul edilmektedir.

    Çörek otlu hamuruna ne konur?

    Çörek otlu hamuruna genellikle aşağıdaki malzemeler konur: Un: Temel malzeme olarak kullanılır. Maya: Hamurun kabarması için eklenir. Şeker ve tuz: Tat vermek için kullanılır. Süt veya su: Hamurun kıvamını ayarlamak için ilave edilir. Sıvı yağ: Hamurun yumuşak olmasını sağlar. Çörek otu: Hamurun üzerine serpilir ve lezzet katar. Ayrıca, iç harç olarak beyaz peynir, kaşar peyniri, dereotu, maydanoz ve taze soğan gibi malzemeler de eklenebilir.

    Çörekte hangi baharatlar var?

    Çörekte kullanılan baharatlar çeşidine göre değişiklik gösterebilir. Genel olarak çörekte bulunan bazı baharatlar şunlardır: Kakule; Mahlep; Tarçın; Safran; Zencefil; Zerdeçal; Doğu baharatları; Anason; Kerbel.

    Yozgat kuru çöreği içinde ne var?

    Yozgat kuru çöreği içinde genellikle un, yoğurt, sıvı yağ ve maya gibi temel malzemeler bulunur. Ayrıca, çörek otu ve susam gibi süslemeler de yapılabilir.

    En güzel çörek hamuru nasıl yapılır?

    En güzel çörek hamurunu yapmak için aşağıdaki malzemeleri ve adımları kullanabilirsiniz: Malzemeler: - 250 ml süt - 50 g tuzsuz tereyağı (doğranmış) - 525 g un - 110 g toz şeker - 1 adet yumurta - 1 paket instant maya Yapılışı: 1. Süt ve tereyağını bir sos tenceresine koyup kısık ateşte, tereyağı eriyene ve süt ılınana kadar karıştırarak ısıtın. 2. Un, toz şeker, maya ve süt karışımını hamur kancalı bir miksere koyun. 3. Düşük hızda 5 dakika ya da hamur toparlanana kadar (hala biraz yapışkan olmalı) karıştırın. 4. Hamuru hafif unlanmış bir yüzeyde pürüzsüz olana kadar yoğurun. 5. Geniş ve hafif yağlanmış bir kaseye koyup üzerini nemli mutfak havlusuyla kapatın, ılık bir yerde 1,5 saat ya da hamur iki katı olana kadar bekletin. Ayrıca, yumuşacık bir çörek hamuru için aşağıdaki tarifi de deneyebilirsiniz: Malzemeler: - 2 yemek kaşığı şeker (40 gr) - 1 paket kuru maya (10 gr) - 1 su bardağı ılık süt (200 ml) - 1 çay bardağı su (100 ml) - 2 adet yumurta akı - Yarım çay bardağı sıvı yağ (50 ml) - 4,5 su bardağı un (540 gr) - 1 tatlı kaşığı tuz (8 gr) - 100 gr tereyağı Yapılışı: 1. Uygun bir yoğurma kabına şeker, maya, süt ve su ekleyip karıştırın. 2. Üzerine yumurta akı ve sıvı yağ ilave edip karıştırmaya devam edin. 3. Üzerine kontrollü bir şekilde un ve tuz ekleyip yoğurun. 4. Kıvam alan hamurun üzerine tereyağı ekleyip yoğurmaya devam edin. 5. Üzerini kapatıp 2 kat oluncaya kadar bekletin. 6. Elinizi sıvı yağ ile yağlayıp hamuru yağlı kağıt serili fırın tepsisine yayın ve 15 dakika bekletin.