Buradasın
Yozgat'ın meşhur çöreği nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yozgat'ın meşhur saya çöreği şu şekilde pişirilir:
Malzemeler:
- 1 çay bardağı yoğurt 2;
- 1 su bardağı süt 2;
- 1 paket kabartma tozu 2;
- 1 tatlı kaşığı tuz 2;
- 5,5 su bardağı un 2;
- 3 tepeleme yemek kaşığı margarin 2;
- yarım su bardağı sıvı yağ 2;
- 1 yumurta 2.
Hazırlanışı:
- Un hariç tüm malzemeleri bir kapta karıştırın 2.
- Unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edin 2.
- Hamuru 15 dakika dinlendirin 2.
- Hamuru 4'e bölün ve yemek tabağı büyüklüğünde açın 2.
- Eritilmiş margarin ve yağı karıştırın ve her katın arasına sürün, ardından üst üste dizin 2.
- Hamuru elinizle çekiştirerek tepsi büyüklüğünde açın ve rulo haline getirin, 30 dakika dinlendirin 2.
- Hamuru tekrar tepsi büyüklüğünde açın ve üzerine çatalla delikler açın 2.
- Çırpılmış yumurtayı çöreğin üzerine sürün 2.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin 2.
Kuru çörek için ise malzemeler 1 kg un, 2 yemek kaşığı yoğurt, 1 yumurta, 1 bardak yoğurdun suyu, 1 backpulver, 50 gr. margarin ve tuzdur 3.
Yozgat'ın meşhur çöreklerinin nasıl yapılacağına dair daha detaylı bilgiye aşağıdaki kaynaklardan ulaşılabilir:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: