Buradasın
Ege Bölgesi'nin yöresel yemekleri nelerdir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ege Bölgesi'nin yöresel yemeklerinden bazıları şunlardır:
- Boyoz 1. Ege Bölgesi'nde kahvaltıda tüketilen bir lezzettir 1.
- Kabak çiçeği dolması 123. Ege mutfağının en özel tatlarından biridir 2.
- Şevketi bostan 135. Kuzu eti ile hazırlanan ve Ege mutfağının sevilen otlarından biridir 1.
- İzmir köfte 135. Salçalı, domatesli, biberli ve patatesli bir köftedir 3.
- Çökertme kebabı 135. İnce dilimlenmiş patates kızartması üzerine yoğurt, jülyen doğranmış et ve domates sosla yapılan bir kebaptır 3.
- Fava 125. Kuru bakladan yapılan bir mezedir 2.
- Otlu börek 125. Ispanak, pazı, ebegümeci ve kuzukulağı gibi taze otlar ve lor peyniri ile yapılan bir börektir 2.
- Keşkek 125. Yumuşak pişmiş et, kemik suyu ve yarma buğday ile yapılan bir yemektir 2.
- Zeytinyağlı bakla 2. Taze baklaların zeytinyağı ve dereotu ile servis edildiği bir yemektir 2.
- Turp otu salatası 35. Turp otu, sarımsak, sızma zeytinyağı, tuz ve limon ile hazırlanan bir salatadır 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: