Buradasın
Ege Bölgesi'nin yöresel yemekleri nelerdir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ege Bölgesi'nin yöresel yemekleri arasında öne çıkanlar şunlardır:
- Kabak Çiçeği Dolması: Kabağın narin çiçekleri içine kıyma veya zeytinyağlı harç doldurularak yapılır 13.
- Zeytinyağlı Bakla: İlkbahar aylarında yapılan, soğuk ve yoğurt eşliğinde tüketilen bir yemektir 1.
- Deniz Börülcesi: Haşlandıktan sonra zeytinyağı, limon ve sarımsakla lezzetlendirilen tuzlu ve ekşi bir mezedir 13.
- Şevketi Bostan: Kuzu eti ile pişirilen, yabani bir ot olan şevketi bostan ile yapılan lezzetli bir yemektir 13.
- İzmir Lokması: Önemli günlerde hayrına dağıtılan, yağda kızartılmış hamur toplarının şerbet ile tatlandırılmasıyla hazırlanan bir tatlıdır 1.
- Enginar Dolması: Bütün enginarın içine zeytinyağlı dolma harcı doldurularak yapılan bir yemektir 1.
- Otlu Börek: İçerisinde semiz otu, ısırgan, ıspanak gibi yeşillikler bulunan bir hamur işidir 2.
- Sura: Kuzu kaburgasından yapılan, Ege mutfağının en güzel et yemeklerinden biridir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: