Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yörük mutfağında bulunan bazı yiyecekler:
- Süt ve süt ürünleri: yoğurt, tereyağı, peynir, lor, çökelek, kaymak, ayran, ağız, kımız, kefir 15.
- Et ürünleri: genellikle keçi eti, kavurma 5.
- Tahıllar ve baklagiller: buğday, arpa, çavdar, fasulye, nohut, mısır, pirinç 15.
- Çorbalar: tarhana, toğga, paskulak, kölle 15.
- Yemekler: saç kavurması, hoşmerin, yahni, toklubaşı boranisi, taş soğanı yemeği, peynir bükmesi, arapaşı, domates civesi, hibes 15.
- Hamur işleri: yufka ekmeği, bazlama, sıkma, börek, çörek 15.
Yörükler, genellikle hayvansal ürünlerle beslenir ve yemekleri suda haşlama, yağda kızartma, kuru buharda pişirme gibi yöntemlerle hazırlarlar 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: