Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yörük mutfağında bulunan bazı yemekler ve özellikler şunlardır:
Yemekler:
- Keşkek: Buğday ve etin uzun süre dövülerek hazırlanan geleneksel bir yemek 12.
- Yörük Kebabı: Kuzu ve keçi eti, domates ve biberin katman katman dizildiği bir kebap türü 1.
- Tandır Ekmeği: Tandırda pişirilen, bazen yassı bazen kalın, lezzetli bir ekmek 1.
- Bumbar: Koyun ya da sığırın bağırsağının içerisine kıyma, pirinç ve baharatlarla doldurulup pişirilen bir yemek 1.
- Otlu Gözleme: Yörüklerin yaylada bolca bulduğu otlarla (ıspanak, nane, fesleğen) hazırlanan gözlemeler 1.
- Arapaşı: Buğday, yoğurt ve etle yapılan, kıvamı yoğun bir çorba 12.
- Taratorlu Köfte: Köftelerin üzerine yoğurt, sarımsak ve cevizle hazırlanan sos dökülerek servis edilir 1.
Özellikler:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: