Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yöresel bir yemek tarifi örneği olarak Harput Köftesi verilebilir:
Malzemeler:
- 500 gram kıyma 1
- 1 adet rendelenmiş soğan 1
- Yarım demet maydanoz 1
- 1 su bardağı ince bulgur 1
- 1 adet yumurta 1
- Tuz, pul biber 1
Hazırlanışı:
- Bir kabın içinde soğan, maydanoz, kıyma, bulgur, yumurta ve baharatlar karıştırılarak yoğurulur 1.
- Parçalar kopararak misket köfte şeklinde yuvarlanır 1.
- Tencerede sıvı yağ kızdırılır, salça ilavesi ile kavurulur 1.
- Kuru reyhan ilavesinin ardından suyu eklenir ve kaynamaya bırakılır 1.
- Kaynayınca köfteler eklenir, bulgurlar şişinceye kadar pişirilir 1.
- Servis tabağına köfteler suyu ile birlikte alınır, üzerine biraz daha reyhan ve maydanoz eklenir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: