Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yoğurtlu tantuni yapımı için gerekli malzemeler:
- 500 gram tavuk göğsü 13;
- yarım çay bardağı zeytinyağı 1;
- 1 yemek kaşığı tereyağı 1;
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber 1;
- 1 çay kaşığı karabiber 1;
- 1 çay kaşığı pul biber 1;
- 1 çay kaşığı kimyon 1;
- tuz 1;
- 1 çay bardağı su 1;
- 5 adet lavaş 1;
- 3 adet kırmızı piyazlık doğranmış soğan 1;
- 3 adet domates (küçük küçük doğranmış) 1;
- 1 tutam ince kıyılmış maydanoz 1;
- üzeri için 1 kase sarımsaklı yoğurt 1.
Hazırlanışı:
- Tavuk etini küçük küçük doğrayıp uygun bir tavaya alın ve rengi dönene kadar kavurun 1.
- Daha sonra suyunu çekene kadar pişirin 1.
- Pişen etinize tereyağı, zeytinyağı, tuz ve baharatları ekleyip karıştırın 1.
- 1 çay bardağı su ilave edip 2 dakika daha pişirin 1.
- Lavaşınızı etin üzerine koyup suyuna bandırın 1.
- Daha sonra arasına tavuk eti, domates, soğan, maydanoz koyup dürüm şeklinde katlayın 1.
- Dilimleyip servis tabağına alın 1.
- Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirip zeytinyağ ve toz biberi ocakta kızdırıp en son üzerine gezdirip servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: