Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yoğurtlu tantuni yapmak için gerekli malzemeler:
- 3 adet tavuk göğsü 1;
- 2 adet soğan 15;
- 2 adet domates 15;
- yarım çay bardağı su 1;
- yarım çay bardağı sıvı yağ 1;
- yarım demet maydanoz 15;
- tuz, kırmızı toz biber 15;
- üzeri için kırmızı pul biber 1;
- 4 adet lavaş 15;
- 1 kase yoğurt 15;
- tereyağı 15.
Yapılışı:
- Tavukları ve domatesleri küp küp doğrayın 1.
- Tavukları bir tencereye koyup yarım çay bardağı su ekleyerek güzelce haşlayın 1.
- Soğanları piyazlık doğrayın ve maydanozu ince ince kıyın 1.
- Haşlanan tavukları kenara alıp bir tavaya yağ ekleyin 1.
- 1 dakika sonra, tavukları kırmızı toz biberini katarak güzelce harmanlayın 1.
- Tavuğu tavanın az kenarına çekerek, lavaşları tavuğun yağına bandırın 1.
- Lavaşın içine önce soğanı, domatesi, tavuğu dizin ve üstüne tuz serpin 1.
- Güzelce rulo şeklinde sarıp dilim dilim kesin, üstüne yoğurt ve kızdırılmış tereyağı ekleyin 1.
- Üstüne kırmızı pul biber dökerek servis edebilirsiniz 1.
Yoğurtlu tantuniyi kırmızı et veya tavuk eti ile yapabilirsiniz 1. Etlerin kuşbaşı boyutundan çok daha küçük doğranmış olması tantuni yapımının olmazsa olmazlarındandır 1.
Yoğurtlu tantuni tarifinin farklı versiyonları için aşağıdaki kaynaklara göz atabilirsiniz:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: