Buradasın
Evde tantuni nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Evde tantuni yapmak için gerekli malzemeler:
- 4 adet tantuni lavaşı 3;
- 400 gram dana kontrfile (ince doğranmış) 3;
- 1/2 çay bardağı pamuk yağı 3;
- 1 yemek kaşığı toz kırmızı biber 3;
- 1/4 çay bardağı su 3;
- 1/4 demet maydanoz (isteğe göre) 3;
- 2 adet domates (isteğe göre) 3;
- 1 adet soğan (isteğe göre) 3.
Yapılışı:
- Etlerin fazla yağlı kısımlarını temizleyip ince dilimler halinde doğrayın 3.
- Üzerini geçecek kadar soğuk su ilave ederek suyunu çekene kadar haşlayın 3.
- Wok veya sac tavayı ocakta kızdırın 3.
- Pamuk yağını tavaya dökün ve haşlamış olduğunuz etleri de üzerine ilave edin 3.
- Toz biberi de ekleyerek karıştırın 3.
- Suyu yavaş yavaş ilave ederek, suyunu çekene kadar pişirin 3.
- Pişen tantuniyi sandviç ekmeği veya lavaşın içerisine yerleştirin 3.
- Arzuya göre doğranmış domates, soğan ve maydanoz ilavesi yapın 3.
Tantuni yaparken, önceden dinlendirilmiş et kullanmak ve pişirme sırasında saca arada bir su veya et suyu eklemek önerilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: