Buradasın
Evde tantuni nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Evde tantuni yapmak için gerekli malzemeler:
- Tantuni harcı için: 500 gram dana kıyma, 3 adet orta boy soğan, 1 çorba kaşığı ayçiçek yağı, 3 adet yeşil biber, 3 adet domates, tuz, karabiber 1.
- Yufka için: 1 paket yufka, bayat ekmek dilimleri, tuz, su 1.
- Salata için: 3 adet soğan, yarım demet taze maydanoz, sumak, limon suyu 1.
Yapılışı:
- Tantuni harcının hazırlanması: Dana kıymayı bir tencereye alın ve bir miktar su ekleyin 1. Kıyma suyunu çekinceye kadar orta ateşte pişirin 1. Yemeklik doğranmış soğanları ve ayçiçek yağını kıymaya ekleyin 1. Soğanlar pembeleşene kadar kavurun 1. Yeşil biberleri küçük küçük doğrayın ve tencereye ilave edin 1. Birkaç dakika daha kavurarak malzemeleri harmanlayın 1.
- Malzemelerin pişirilmesi: Tavada pişen harcı tekrar tencereye alın 1. Üzerine küp şeklinde doğranmış domatesleri ekleyin 1. Tencerenin kapağını kapatın ve domatesler yumuşayana kadar pişirin 1.
- Yufkanın hazırlanması: Başka bir kabın içine yufkaları koyun 1. Ortasını havuz gibi açın 1. Tuz ve ufalanmış bayat ekmek dilimleriyle bir miktar su ekleyerek yufka hamurunu yoğurun 1. Hamurdan küçük parçalar koparıp, oklava yardımıyla ince yufkalar açın 1. Teflon tavada veya sacda pişirin 1.
- Montaj ve servis: Pişen yufkaların içine önceden hazırladığınız kıymalı harcı ve sumaklı soğan salatasını ekleyin 1. Malzemeleri yufkanın içinde rulo şeklinde sarın 1. Tantunileri sıcak servis yapın 1. Dilerseniz üzerine limon suyu sıkarak veya nar ekşisi ekleyerek servis edebilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: