Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tantuni lavaşı yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 tatlı kaşığı yaş maya (veya 1 çay kaşığı kuru maya/instant maya) 3;
- 4 yemek kaşığı tepeleme yoğurt 3;
- 2 çay bardağı ılık su 3;
- 1 tatlı kaşığı tuz 3;
- 6,5-7 çay bardağı un 3.
Yapılışı:
- Un bir kaba alınır, ortası açılarak maya ve tuz eklenir 3.
- Ilık su dökülerek mayanın yumuşaması sağlanır 3.
- Yoğurt da eklenerek hamur güzelce yoğurulur 3.
- Hamur yaklaşık 40 dakika mayalandıktan sonra on adet beze çıkarılır 3.
- Bezeler, istenilen kalınlığa göre açılır (ince bir lavaş için 12-13 adet beze yapılabilir) 3.
- Açıldıktan sonra lavAŞLAR tavada pişirilir 3.
- Her pişen lavaş, üst üste temiz bir poşete konur 3. Böylece poşette lavaşlar yumuşacık kalır 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: