• Buradasın

    Tantuni lavaşı nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A warm, golden-brown tantuni lavash, freshly rolled out on a floured wooden surface, with a rolling pin resting beside it and a traditional Turkish copper bowl of dough nearby.
    Mayasız tantuni lavaşı yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
    Malzemeler:
    • 2 su bardağı un 1;
    • 1 çay bardağı su 1;
    • 1 çay bardağı süt 1;
    • 1 tatlı kaşığı tuz 1;
    • 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1.
    Yapılışı:
    1. Bir karıştırma kabında un ve tuzu karıştırın 1.
    2. Sıvı yağ, süt ve suyu ekleyip tüm malzemeler iyice karışana kadar yoğurun 1.
    3. Hamur, pürüzsüz ve elastik bir kıvama gelene kadar yoğurmaya devam edin 1.
    4. Hamuru streç filmle sarıp yaklaşık 15 dakika dinlendirin 1.
    5. Dinlenen hamuru, un serpilmiş bir zeminde merdane yardımıyla ince bir şekilde açın 1.
    6. Açılan hamuru, bir tavada veya sac üzerinde her iki tarafı da hafifçe kızarıncaya kadar pişirin 1.
    7. Pişen lavaşları sıcak olarak servis edin ve tantuni için kullanın 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Tantuini lavaş yerine ne kullanılır?

    Tantuni yapımında lavaş yerine tandır ekmeği veya somun ekmek kullanılabilir. Ayrıca, bazı tariflerde ince çıtır ekmek de tercih edilmektedir.
    A vibrant Turkish street food stall with a sizzling tantuni wrap being prepared, surrounded by small bowls of cumin, red pepper flakes, black pepper, and salt, with a cook’s hands sprinkling the spices onto the meat.

    Tantunin içine hangi baharatlar konur?

    Tantuni içine konulan baharatlar, genellikle kişisel tercihlere ve geleneklere bağlı olarak değişebilir. Ancak geleneksel olarak kullanılan baharatlar şunlardır: Kimyon. Kırmızı toz biber (pul biber). Karabiber. Tuz. Acı sevenler için isot da eklenebilir. Tavuk tantuni için, tavuk eti kullanıldığından, bazı insanlar tavuk baharat karışımları (tavuk baharatı, sarımsak tozu, soğan tozu, vb.) veya tavuk suyu ilave etmeyi tercih edebilir.
    A warm, bustling Turkish kitchen with a sizzling pan of thinly sliced beef and chicken, golden-brown and fragrant with spices, surrounded by fresh herbs, onions, and lavash bread ready to be wrapped.

    Tantuni için hangi et kullanılır evde?

    Evde tantuni yapımında genellikle dana eti kullanılır. Tantuni için etin hayvanın but, kontrfile veya göğüs gibi az yağlı ve sinirsiz bölgeleri tercih edilir. Ayrıca, bazı bölgelerde kuzu etinden yapılan tantuni de bulunmaktadır. Et tantuni için gerekli malzemelerden bazıları: 400 gram yağsız dana eti; 1 baş orta boy soğan; 1 adet orta boy domates; 1 avuç ince kıyılmış maydanoz; lavaş veya ekmek; yarım çay bardağı sıvı yağ; 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber; 1 çay kaşığı tuz; yarım limon suyu; 1 çay kaşığı sumak.
    A warm, bustling Turkish kitchen with a sizzling sac pan filled with thinly sliced beef and red pepper, surrounded by fresh ingredients like parsley, tomatoes, and onions, while hands wrap the cooked meat into soft lavash bread.

    Evde tantuni nasıl yapılır?

    Evde tantuni yapmak için gerekli malzemeler: 4 adet tantuni lavaşı; 400 gram dana kontrfile (ince doğranmış); 1/2 çay bardağı pamuk yağı; 1 yemek kaşığı toz kırmızı biber; 1/4 çay bardağı su; 1/4 demet maydanoz (isteğe göre); 2 adet domates (isteğe göre); 1 adet soğan (isteğe göre). Yapılışı: 1. Etlerin fazla yağlı kısımlarını temizleyip ince dilimler halinde doğrayın. 2. Üzerini geçecek kadar soğuk su ilave ederek suyunu çekene kadar haşlayın. 3. Wok veya sac tavayı ocakta kızdırın. 4. Pamuk yağını tavaya dökün ve haşlamış olduğunuz etleri de üzerine ilave edin. 5. Toz biberi de ekleyerek karıştırın. 6. Suyu yavaş yavaş ilave ederek, suyunu çekene kadar pişirin. 7. Pişen tantuniyi sandviç ekmeği veya lavaşın içerisine yerleştirin. 8. Arzuya göre doğranmış domates, soğan ve maydanoz ilavesi yapın. Tantuni yaparken, önceden dinlendirilmiş et kullanmak ve pişirme sırasında saca arada bir su veya et suyu eklemek önerilir. Ayrıca, tavuk tantuni yapmak için tavuk göğsü veya but eti kullanılabilir.

    Lavaş ve döner lavaşı aynı mı?

    Lavaş ve döner lavaşı aynı şeydir. Döner lavaşı, döner kebabın sunumunda kullanılan ince ve yumuşak lavaş ekmeği olarak tanımlanır.
    A steaming plate of spicy tantuni meat wrapped in freshly baked tandır lavaş, with golden-brown somun bread slices beside it on a rustic wooden table in a bustling Turkish eatery.

    Tantunide hangi ekmek kullanılır?

    Tantuni genellikle tandır lavaşı veya somun ekmeği arasında servis edilir. Tandır lavaşı, evde yapılabilir veya dışarıdan temin edilebilir. Somun ekmeği ise tercihe bağlı olarak kullanılabilir.
    A Turkish chef in a bustling kitchen carefully slices marinated beef into thin strips, while a sizzling pan of tender tantuni cooks over high flames, surrounded by fresh herbs and spices.

    Tantuninin yumuşak olması için ne yapmalı?

    Tantuninin yumuşak olması için şu yöntemler uygulanabilir: Etin marine edilmesi. Tavanın önceden ısıtılması. Su ile pişirme (buharlama). Yağ miktarı. Tantuni yaparken kullanılan et genellikle dana ya da kuzu etinden yapılır ve az yağlı etler (dana döş veya antrikot gibi) tercih edilir.