• Buradasın

    Tantuninin yumuşak olması için ne yapmalı?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A Turkish chef in a bustling kitchen carefully slices marinated beef into thin strips, while a sizzling pan of tender tantuni cooks over high flames, surrounded by fresh herbs and spices.
    Tantuninin yumuşak olması için şu yöntemler uygulanabilir:
    • Etin marine edilmesi 2. Etin öncesinde suda bekletilmesi veya hafif tuz, kimyon ve zeytinyağı ile marine edilmesi, ete ekstra lezzet katar ve yumuşak olmasını sağlar 2.
    • Tavanın önceden ısıtılması 2. Tavayı önceden iyice ısıtmak, etin suyunu hemen bırakmasını engeller ve etin suyunu kaybetmeden pişmesini sağlar 2.
    • Su ile pişirme (buharlama) 23. Et, kendi suyunu bıraktıktan sonra 1-2 yemek kaşığı su eklenerek buharın içinde yumuşaması sağlanır 2. Etin suyunu çekmesi için ara ara karıştırmak ve suyu kontrol etmek gerekir 2.
    • Yağ miktarı 2. Yağ miktarı dengeli olmalı, fazla yağlı olmamalı, hafif bir yağ tabakası kalacak şekilde olmalıdır 2.
    Tantuni yaparken kullanılan et genellikle dana ya da kuzu etinden yapılır ve az yağlı etler (dana döş veya antrikot gibi) tercih edilir 24.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    A warm, bustling Turkish kitchen with a sizzling sac pan filled with thinly sliced beef and red pepper, surrounded by fresh ingredients like parsley, tomatoes, and onions, while hands wrap the cooked meat into soft lavash bread.

    Evde tantuni nasıl yapılır?

    Evde tantuni yapmak için gerekli malzemeler: 4 adet tantuni lavaşı; 400 gram dana kontrfile (ince doğranmış); 1/2 çay bardağı pamuk yağı; 1 yemek kaşığı toz kırmızı biber; 1/4 çay bardağı su; 1/4 demet maydanoz (isteğe göre); 2 adet domates (isteğe göre); 1 adet soğan (isteğe göre). Yapılışı: 1. Etlerin fazla yağlı kısımlarını temizleyip ince dilimler halinde doğrayın. 2. Üzerini geçecek kadar soğuk su ilave ederek suyunu çekene kadar haşlayın. 3. Wok veya sac tavayı ocakta kızdırın. 4. Pamuk yağını tavaya dökün ve haşlamış olduğunuz etleri de üzerine ilave edin. 5. Toz biberi de ekleyerek karıştırın. 6. Suyu yavaş yavaş ilave ederek, suyunu çekene kadar pişirin. 7. Pişen tantuniyi sandviç ekmeği veya lavaşın içerisine yerleştirin. 8. Arzuya göre doğranmış domates, soğan ve maydanoz ilavesi yapın. Tantuni yaparken, önceden dinlendirilmiş et kullanmak ve pişirme sırasında saca arada bir su veya et suyu eklemek önerilir. Ayrıca, tavuk tantuni yapmak için tavuk göğsü veya but eti kullanılabilir.
    A steaming plate of spicy tantuni meat wrapped in freshly baked tandır lavaş, with golden-brown somun bread slices beside it on a rustic wooden table in a bustling Turkish eatery.

    Tantunide hangi ekmek kullanılır?

    Tantuni genellikle tandır lavaşı veya somun ekmeği arasında servis edilir. Tandır lavaşı, evde yapılabilir veya dışarıdan temin edilebilir. Somun ekmeği ise tercihe bağlı olarak kullanılabilir.
    A close-up of freshly chopped beef being mixed with a blend of red pepper flakes, cumin, and salt on a rustic wooden cutting board, with a bowl of vibrant spices nearby and a warm golden light casting soft shadows.

    Tantunu eti nasıl marine edilir?

    Tantuni eti, zeytinyağı, yoğurt, limon suyu, sarımsak, tuz, karabiber ve biraz kekikle 1-2 saat marine edilebilir. Marine işlemi için şu adımlar izlenebilir: 1. Malzemeleri karıştırın. 2. Eti ekleyin. Marine işlemi, etin daha yumuşak ve lezzetli olmasını sağlar. Tantuni yapımında kullanılan etin kalitesi, baharatların tazeliği ve lavaşın ince yapısı, yemeğin lezzetini etkileyen temel unsurlardır.

    Tantuniye kaşar yerine ne konur?

    Tantuniye kaşar yerine domates, soğan ve maydanoz gibi malzemeler eklenebilir.
    A warm, bustling Turkish kitchen with a sizzling pan of thinly sliced beef and chicken, golden-brown and fragrant with spices, surrounded by fresh herbs, onions, and lavash bread ready to be wrapped.

    Tantuni için hangi et kullanılır evde?

    Evde tantuni yapımında genellikle dana eti kullanılır. Tantuni için etin hayvanın but, kontrfile veya göğüs gibi az yağlı ve sinirsiz bölgeleri tercih edilir. Ayrıca, bazı bölgelerde kuzu etinden yapılan tantuni de bulunmaktadır. Et tantuni için gerekli malzemelerden bazıları: 400 gram yağsız dana eti; 1 baş orta boy soğan; 1 adet orta boy domates; 1 avuç ince kıyılmış maydanoz; lavaş veya ekmek; yarım çay bardağı sıvı yağ; 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber; 1 çay kaşığı tuz; yarım limon suyu; 1 çay kaşığı sumak.
    A vibrant Turkish street food stall with a sizzling tantuni wrap being prepared, surrounded by small bowls of cumin, red pepper flakes, black pepper, and salt, with a cook’s hands sprinkling the spices onto the meat.

    Tantunin içine hangi baharatlar konur?

    Tantuni içine konulan baharatlar, genellikle kişisel tercihlere ve geleneklere bağlı olarak değişebilir. Ancak geleneksel olarak kullanılan baharatlar şunlardır: Kimyon. Kırmızı toz biber (pul biber). Karabiber. Tuz. Acı sevenler için isot da eklenebilir. Tavuk tantuni için, tavuk eti kullanıldığından, bazı insanlar tavuk baharat karışımları (tavuk baharatı, sarımsak tozu, soğan tozu, vb.) veya tavuk suyu ilave etmeyi tercih edebilir.
    A steaming plate of freshly made tantuni, topped with a generous swirl of creamy sheep yogurt, garnished with fresh parsley and served on a rustic wooden table in a bustling Turkish eatery.

    Tantuninin içine yoğurt konur mu?

    Evet, tantuni içine yoğurt konulabilir. Yoğurtlu tantuni tarifinde, tantuni yanında koyun yoğurdu kullanılarak farklı bir lezzet boyutu kazandırılır. Ancak, bazı kaynaklara göre tantuni yoğurtsuz bir yemektir ve yoğurtlu servis edilmesi geleneksel tatlara ihanet olarak görülebilir.