Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yoğurt ve hardal ile çeşitli salata ve meze tarifleri yapılabilir. İşte iki örnek:
- Hardal ve Yoğurt Soslu Salata: Bu tarif için gerekli malzemeler: 3 yemek kaşığı yoğurt, 1 yemek kaşığı portakal suyu, 1/2 tatlı kaşığı hardal, 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı, tuz ve karabiber, 1 adet armut, 1 adet marul ve 1/3 su bardağı ceviz parçaları 1. Yapılışı: Yoğurt, portakal suyu ve hardalı karıştırıp akışkan hale gelene kadar zeytinyağı ekleyerek karıştırın. Üzerine tuz ve biber ekleyip karıştırın. Ardından armut, marul ve cevizi ekleyip servis edin 1.
- Hardal ile Yoğurtlu Meze: Bu tarif için gerekli malzemeler: 2 su bardağı yoğurt, 2 adet salatalık, 2 adet sarımsak, 3 yemek kaşığı hardal, 1 yemek kaşığı mayonez, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı tuz ve yarım su bardağı doğranmış dereotu 5. Yapılışı: Bir kasede yoğurt, rendelenmiş sarımsak, hardal, mayonez ve tuzu karıştırıp çırpın. Doğranmış salatalık ve dereotunu ekleyip karıştırdıktan sonra servis tabağına alın ve üzerine zeytinyağı ekleyerek servis edin 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: