Evde hardal sosu yapmak için gerekli malzemeler: 50 gram hardal tozu; 1 çay bardağı ılık su; 3 yemek kaşığı zeytinyağı; 3 yemek kaşığı limon suyu; Yarım çay kaşığından az fazla zerdeçal (isteğe bağlı). Yapılışı: 1. Hardal tozunu cam bir kaseye alın ve içine ılık suyun yarısını ilave edin, iyice çırpın. 2. Suyun tamamını değil, önce yarısını, ardından kalanını yavaş yavaş ekleyerek uygun kıvamı bulun. 3. Limon suyu ve zeytinyağını da ekleyip tekrar karıştırın. 4. Bozadan biraz daha koyu bir kıvam elde edin. 5. Hazır olan hardal sosunu küçük bir cam kavanoza aktarın ve buzdolabında muhafaza edin. Aynı gün tüketilebilir, ancak bir gün dinlenmesi lezzeti artırır.