Hardal tozu ile evde hardal sosu yapmak için gerekli malzemeler: 50 gram hardal tozu; yarım su bardağı ılık su; 3 yemek kaşığı zeytinyağı; 1 yemek kaşığı limon suyu; 2 yemek kaşığı elma sirkesi; 1 yemek kaşığı bal; 2 tatlı kaşığı toz zerdeçal; 1 tatlı kaşığı muskat rendesi. Hazırlanışı: 1. Hardal tozunu bir kaseye alın ve içine ılık suyun yarısını ekleyip tel çırpıcıyla karıştırın. 2. Zeytinyağı, limon suyu, sirke ve balı ilave edin ve karıştırmaya devam edin. 3. Suyun geri kalanını azar azar ekleyerek hardalın kıvamının yumuşamasını sağlayın. 4. Zerdeçal ve muskat rendesini de ekleyip karıştırın. 5. Hardalınız hazır, hemen tüketmeyecekseniz kapaklı bir kavanozda buzdolabında 2 ay kadar saklayabilirsiniz. Alternatif olarak, hardal tohumu kullanarak da evde hardal sosu yapabilirsiniz: Gerekli malzemeler: 4 yemek kaşığı hardal tohumu (isteğe göre sarı veya kahverengi); 1/2 su bardağı su (isteğe göre elma sirkesi ile karıştırılabilir); 1/4 su bardağı elma sirkesi veya beyaz sirke; 1 yemek kaşığı zeytinyağı; 1 çay kaşığı tuz; 1 tatlı kaşığı bal veya şeker (isteğe bağlı). Hazırlanışı: 1. Hardal tohumlarını, su veya elma sirkesi karışımında yaklaşık 1 gece bekletin. 2. Beklettiğiniz hardal tohumlarını, sirke, zeytinyağı, tuz ve isteğe göre bal veya şekerle birlikte blendera koyun ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar çekin. 3. Daha yoğun bir aroma için zerdeçal, sarımsak tozu veya karabiber gibi baharatları ekleyin ve karıştırın. 4. Hardal çok koyu olduysa bir miktar su ekleyerek kıvamını açabilirsiniz. 5. Hazırladığınız hardal sosunu cam kavanoza aktarın ve buzdolabında saklayın.