Buradasın
Hardal tozu ile evde hardal sosu nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hardal tozu ile evde hardal sosu yapmak için gerekli malzemeler:
- 50 gram hardal tozu 2;
- yarım su bardağı ılık su 2;
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı 2;
- 1 yemek kaşığı limon suyu 2;
- 2 yemek kaşığı elma sirkesi 5;
- 1 yemek kaşığı bal 5;
- 2 tatlı kaşığı toz zerdeçal 5;
- 1 tatlı kaşığı muskat rendesi 5.
Hazırlanışı:
- Hardal tozunu bir kaseye alın ve içine ılık suyun yarısını ekleyip tel çırpıcıyla karıştırın 5.
- Zeytinyağı, limon suyu, sirke ve balı ilave edin ve karıştırmaya devam edin 5.
- Suyun geri kalanını azar azar ekleyerek hardalın kıvamının yumuşamasını sağlayın 5.
- Zerdeçal ve muskat rendesini de ekleyip karıştırın 5.
- Hardalınız hazır, hemen tüketmeyecekseniz kapaklı bir kavanozda buzdolabında 2 ay kadar saklayabilirsiniz 5.
Alternatif olarak, hardal tohumu kullanarak da evde hardal sosu yapabilirsiniz:
Gerekli malzemeler:
- 4 yemek kaşığı hardal tohumu (isteğe göre sarı veya kahverengi) 1;
- 1/2 su bardağı su (isteğe göre elma sirkesi ile karıştırılabilir) 1;
- 1/4 su bardağı elma sirkesi veya beyaz sirke 1;
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1;
- 1 çay kaşığı tuz 1;
- 1 tatlı kaşığı bal veya şeker (isteğe bağlı) 1.
Hazırlanışı:
- Hardal tohumlarını, su veya elma sirkesi karışımında yaklaşık 1 gece bekletin 1.
- Beklettiğiniz hardal tohumlarını, sirke, zeytinyağı, tuz ve isteğe göre bal veya şekerle birlikte blendera koyun ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar çekin 1.
- Daha yoğun bir aroma için zerdeçal, sarımsak tozu veya karabiber gibi baharatları ekleyin ve karıştırın 1.
- Hardal çok koyu olduysa bir miktar su ekleyerek kıvamını açabilirsiniz 1.
- Hazırladığınız hardal sosunu cam kavanoza aktarın ve buzdolabında saklayın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: