Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bakraç yoğurt mayası yapmak için aşağıdaki adımlar izlenebilir:
- Nohut Mayası:
- Ticari Yoğurt Mayası:
- Marketlerde hazır yoğurt mayaları bulunmaktadır 3.
Evde yoğurt mayası yapmak için ise en klasik yöntem, içeriğine güvenilen doğal bir yoğurt kullanmaktır 3. Sütün ılık olmasına özen gösterilerek, bir kaşık yoğurt ile mayalama yapılır 3.
Yoğurt mayalarken, sütün 35-42°C aralığında olması gerekir 4. Serçe parmak ile kontrol edildiğinde, parmağın süt içinde 10 saniye tutulabilmesi mayalanma için uygun sıcaklığı gösterir 4.
Mayalanan yoğurt, ilk 5-6 saat 35-42°C sıcaklıkta tutulmalı, ardından 12 saat buzdolabında bekletilmelidir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: