Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bakraç yoğurt mayası yapmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
- Süt Seçimi: Kaliteli ve pastörize edilmemiş çiğ süt veya doğal içeriğe sahip tam yağlı süt kullanın 4.
- Mayalama Sıcaklığı: Sütü 42-45 derece sıcaklığa getirin. Bu sıcaklığı serçe parmağınızı süte batırarak kontrol edebilirsiniz; parmak yakmamalı ama hafif ısırmalı 24.
- Maya: Oda sıcaklığında 1 yemek kaşığı ev yoğurdu mayası kullanın 3.
- Karıştırma: Mayayı bir kasede çırpın ve üzerine 4-5 yemek kaşığı ısıtılmış süt ekleyin. İyi yıkanmış, steril tahta kaşıkla karıştırın 2.
- Mayalama Kabı: Karışımı mayalayacağınız kaba alıp üzerini kalın bir bezle örtün ve sıcak bir yerde 3,5-4 saat bekletin 23.
- Buzdolabı: Süre sonunda yoğurdu oda sıcaklığında 1 saat bekletip buzdolabına alın 2. 1 gece beklettikten sonra yoğurdunuz yemeye hazır hale gelecektir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: