Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yoğurla şambali tatlısı yapmak için gerekli malzemeler:
- 2,5 su bardağı irmik 34;
- 1 su bardağı şeker 34;
- 1 su bardağı süzme yoğurt 3;
- 1 paket karbonat 3;
- 10-15 adet tuzsuz fıstık 3;
- Şerbeti için: 2 su bardağı şeker, 3 su bardağı su, 2-3 damla limon suyu 3.
Yapılışı:
- Şerbeti kaynatın ve soğuması için kenara alın 3.
- Tüm malzemeleri çırpın 3.
- Yağladığınız fırın kabına harcı yayın ve fıstıkları üzerine dizin 3.
- 180 derecede 35-40 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirin 3.
- Fırından çıkardıktan sonra tatlıyı dilimleyin ve üzerine soğuk şerbeti dökün 3.
- Tatlı soğuduktan sonra servis edin 3.
Şambali tatlısını yaparken malzemelerin oda sıcaklığında olması, harcın dolapta en az 12-15 saat bekletilmesi ve şerbetin sıcak tatlının üzerine hemen dökülmesi önerilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: