Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gerçek şambali hamurunun olması gereken malzemeler ve hazırlık aşamaları şunlardır:
Malzemeler:
- 2 su bardağı irmik 3
- 1 su bardağı yoğurt 3
- 1 su bardağı toz şeker 3
- 1 çay kaşığı karbonat 3
- 1 paket vanilin (isteğe bağlı) 3
- 1/2 su bardağı un (kıvam kontrolü için) 3
Hazırlanışı:
- Bir karıştırma kabında irmik, yoğurt, şeker ve karbonatı birleştirin ve iyice homojen hale getirin 3.
- Vanilin ekleyerek aroma katabilirsiniz 3.
- Hamur çok katıysa yarım su bardağı kadar un ekleyerek kıvamını ayarlayabilirsiniz 3.
- Hazırladığınız hamuru yağlanmış dikdörtgen bir borcama dökün ve üzerini spatula ile düzleştirin 3.
- İsteğe göre üzerine badem veya yer fıstığı yerleştirin 3.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika, üzeri kızarana kadar pişirin 3.
- Fırından çıkardıktan sonra 2-3 dakika bekleyip dilimleri yeniden belirginleştirin 3.
- Sıcak tatlının üzerine, soğuyan şerbeti gezdirin 3.
- Şerbetin çekmesi için en az 2-3 saat dinlendirin 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: