Buradasın
Gaziantep şambali tatlısı nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gaziantep Şambali Tatlısı Tarifi:
Malzemeler:
- 3 su bardağı irmik 23;
- 1,5 su bardağı yoğurt 2;
- 1 çay bardağı şeker 2;
- 1 kabartma tozu 2;
- 1 çay kaşığı karbonat 23;
- Şerbeti için: 4,5 su bardağı şeker, 3,5 su bardağı su, 1 çay kaşığı limon suyu 23.
- Üzeri için: 100 g tuzsuz fıstık 3.
Hazırlanışı:
- Geniş bir kaba yoğurt ve şeker alınıp iyice karıştırılır 23.
- Üzerine irmik, kabartma tozu ve karbonat eklenerek güzelce karıştırılır 23.
- Orta boy bir tepsinin içi yağlanır, istenirse tabanına 50-60 g pekmez yayılır 23.
- Karışım tepsiye boşaltılır ve üzeri düzeltilir 23.
- Bıçakla tepsinin tabanına değmeyecek şekilde kesilecek yerler çizilir ve üzerine fıstık dizilir 23.
- Önceden ısıtılmış 175°C fırında 30 dakika, altı üstü kızarana kadar pişirilir 23.
- Şerbeti için, tencereye şeker ve su alınıp kaynayana kadar karıştırılır, ardından 12-15 dakika kaynatılır 23.
- Sıcak şerbet fırından çıkan sıcak tatlının üzerine gezdirilir 23.
- 4-5 saat dinlendirildikten sonra servis edilir 23.
Püf Noktaları:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: