Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yiyecek içecek hizmetleri kapsamında yapılan tatlılardan bazıları şunlardır:
- Beze (mereng) 1. Çırpılmış yumurta akı ve şekerden hazırlanan bir tatlı türüdür 1.
- Makaron. Acı badem kurabiyesinden farklı olarak, çeşitli renklerde ve pürüzsüz bir üst yüzeye sahiptir, içi çeşitli kremalarla lezzetlendirilir 1.
- Tuile ve tulip. Fransa'da "kıvrık çatı kiremitleri" olarak adlandırılan, hem tatlı hem de tuzlu olarak yapılan bir tür hafif, kuru ve gevrek kurabiyedir 1.
- Kup çeşitleri. Limonlu ve çilekli dondurmanın üzerine meyve salatası konulup, meyve sosu ve krema ile servis edilir 4.
- Türk mutfağına özgü meyve tatlıları. Ayva tatlısı, kabak tatlısı, incir tatlısı, kayısı tatlısı gibi tatlılar bu kategoriye girer 34.
- Uluslararası meyve tatlıları. Bu tatlılar da istenilen kıvam, lezzet, renk ve görünümde hazırlanarak servis edilir 34.
- Cheese kek. Yumuşak taze peynir ve bisküvi tabandan oluşan bir tatlıdır 2. Üzeri şeker, sos ve meyve çeşitleriyle zenginleştirilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: