Buradasın
Yayla gurme siyez bulguru nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yayla gurme siyez bulguru pişirmek için aşağıdaki tarifi kullanabilirsiniz:
Malzemeler:
- 1 kg kemikli kuzu eti 1
- 2 su bardağı siyez bulguru 1
- 1 adet soğan 1
- 2 yemek kaşığı tereyağı 1
- 2 adet sivri biber 1
- 1 adet kırmızı biber 1
- 1 yemek kaşığı salça 1
- 2 adet domates 1
- 2'şer su bardağı et suyu ve su 1
- 1 çay kaşığı karabiber, tuz 1
Hazırlanışı:
- Eti tencereye alıp, üzerini dört parmak geçecek kadar su ilave edin ve et yumuşayana dek haşlayın 1.
- Soğanı küp doğrayıp, tereyağı ile birlikte tencereye alın ve soteleyin 1. Küp doğranmış sivri biber ve kırmızı biber ilave edip sotelemeye devam edin 1.
- Salça ve kabukları soyulup küp doğranmış domates ekleyip karıştırın 1.
- 2 su bardağı etin haşlama suyundan ekleyin 1. Su, bulgur, tuz ve karabiber ilave edip kaynayana dek harlı, kaynamaya başlayınca kısık ateşte, bulgur yumuşayana dek pişirin 1.
- Ocaktan alıp 20 dakika dinlendirin 1. Didiklenmiş etle birlikte sıcak olarak servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: