Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yarma buğdayını en faydalı şekilde pişirmek için aşağıdaki yöntemler önerilebilir:
- Yarma Çorbası: Yarma buğdayını en az 5-6 saat veya bir gece önceden sıcak su ile ıslatın 2. Ardından yumuşayıncaya kadar haşlayın 2. Haşlanan buğdayları süzüp, yoğurt, sarımsak ve zeytinyağı ile karıştırarak buzdolabında dinlendirebilirsiniz 2.
- Yarma Pilavı: Yarma buğdayını yıkayıp 40 dakika kaynatın, ardından süzün 3. Tencerede tereyağı eritip, toz biber ve tuz ekleyin, ardından buğdayı ilave edin 3. Kısık ateşte beş dakika pişirip, kapağı kapalı olarak demlendirin 3.
Yarma buğday, A vitamini, B1 ve B2 vitaminlerinin yanı sıra kalsiyum ve demir açısından zengindir 4.
Pişirme yöntemleri, kullanılan malzemelere ve kişisel tercihlere göre değişiklik gösterebilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: