Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Buğday haşlarken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları şunlardır:
- Islatma: Buğdayın bir gece önceden suda ıslatılması, pişirme süresini kısaltır ve daha yumuşak olmasını sağlar 13.
- Su Oranı: Buğdayların iki katı kadar su eklemek idealdir 4.
- Pişirme: Kaynadıktan sonra ateşi kısarak buğdayın suyunu çekene kadar pişirmek gerekir, genellikle 10-15 dakika yeterlidir 2.
- Karıştırmama: Haşlama sırasında bulgurları karıştırmaktan kaçınmak, dağılmalarını önler 2.
- Dinlendirme: Pişme işlemi bittikten sonra buğdayı 5 dakika dinlendirmek, daha iyi şişmesini sağlar 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: