Sivas usulü yaprak sarma yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır: Malzemeler: - Yarım kilo asma yaprağı - 1.5 su bardağı su - 2 su bardağı köy bulguru (normal bulgur da olur) - Yarım su bardağı pirinç - 2-3 orta boy soğan - Bir tutam maydanoz - 2 yemek kaşığı domates salçası - 1 su bardağı sıvı yağ - 1 tatlı kaşığı pul biber - 1 tatlı kaşığı karabiber - 1 tatlı kaşığı nane - 1 demet dereotu - 1 tatlı kaşığı sumak - 1 tatlı kaşığı tuz Yapılışı: 1. Bir kapta 1.5 su bardağı su, 2 su bardağı pirinç, 2 su bardağı bulgur, bir tutam maydanoz, 1 tatlı kaşığı pul biber, 1 tatlı kaşığı nane, 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 demet dereotu, 1 tatlı kaşığı sumak ve 1 tatlı kaşığı tuzu karıştırıp harmanlayın. 2. Haşlanmış yarım kilo yaprağın içine hazırladığınız harçtan koyarak kalem gibi sarın. 3. Bir tencerenin içine sardığınız dolmaları dizin ve çok az soğuk su ilave edin. 4. Bir taşım kaynattıktan sonra bir tavada 1 su bardağı sıvı yağ ile 2-3 orta boy jülyen doğranmış soğanı kavurun. 5. Üzerine 1 yemek kaşığı domates salçası ve 1 yemek kaşığı biber salçası ekleyip çevirin ve ocaktan alıp dolma tenceresine dolmaların üzerine dökün. 6. Üzerini geçmeyecek şekilde sıcak su ilave edip pişmeye bırakın.