Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yan soslar, temel ana sosuna aroma katılarak yapılan soslardır 1. İşte bazı yan soslar:
- Remoulade 1. Genellikle tartar sosuna benzer, ancak daha sarı renkte olup, bazen köri, doğranmış turşu veya piccalilli (hardal turşusu) ile tatlandırılır 1.
- Mornay 1. Beşamel sos ile yapılan ve peynir eklenen bir yan sostur 1.
- Gravy 1. Özellikle Şükran Günü'nde hindi ve gravy sos birleşimi popülerdir 1.
- Chimichurri 5. Maydanoz, sarımsak, sirke, zeytinyağı ve kırmızı biber parçaları ile yapılan bu sos, özellikle ızgara etlerle birlikte servis edilir 5.
- Aioli 45. Akdeniz mutfağında sıkça kullanılan bu sos, zeytinyağı, sarımsak ve yumurta ile hazırlanır 45.
- Tzatziki 5. Süzme yoğurt, salatalık, sarımsak, zeytinyağı ve bazen limon suyu veya sirke ile yapılan bu soğuk sos, Yunan mutfağının bir parçasıdır ve genellikle et yemekleriyle servis edilir 5.
Daha fazla yan sos örneği için lepleziz.com gibi kaynaklar incelenebilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: