Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yabancı soslar arasında dünya mutfağında yaygın olarak bilinen bazıları şunlardır:
- Mole Sos: Meksika mutfağından, acı biber, sebze, meyve, baharat ve kuruyemişle hazırlanan geleneksel bir sos 13.
- Marinara Sos: İtalyan mutfağının vazgeçilmezi, domates, zeytinyağı, soğan, sarımsak ve otlarla yapılan domates bazlı bir sos 13.
- Sambal Sos: Endonezya mutfağıyla özdeşleşen, karides ezmesi, sarımsak, zencefil, palmiye şekeri ve limon suyuyla acı biberin karıştırılmasıyla elde edilen sos 1.
- Sweet and Sour Sos: Çin mutfağına ait, pirinç sirkesi ve şekerin kombinasyonundan oluşan tatlı ve ekşi sos 1.
- Pesto Genovese: İtalya'nın Cenova şehrine özgü, fesleğen, çam fıstığı, sarımsak ve zeytinyağı ile hazırlanan sos 1.
- Hollandez Sos: Fransız mutfağının beş ana sosundan biri, yumurta sarısı, tereyağı ve limon suyu karışımından oluşan sos 12.
- Chimichurri Sos: Arjantin mutfağından, maydanoz, kekik, sarımsak, ayçiçek yağı ve kırmızı biber karışımından oluşan sos 12.
- Tzatziki (Yunan Cacığı): Süzme yoğurt, sarımsak, dereotu ve nane karışımından oluşan Yunan sosu 12.
- Aioli Sos: Sarımsak, yağ ve yumurta sarısı karışımından oluşan, Fransız mutfağına özgü bir sos 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: