Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yabancı soslardan bazıları şunlardır:
- Mole 2. Meksika mutfağından bir sos olup, geleneksel olarak Meksika acı biberlerinin havanda ezilmesiyle hazırlanır 2.
- Marinara 24. İtalyan mutfağının vazgeçilmezi olan bu sos, domates, zeytinyağı, soğan, sarımsak ve otlarla hazırlanır 24.
- Sambal 2. Endonezya mutfağıyla özdeşleşen bu sos, karides ezmesi, sarımsak, zencefil, palmiye şekeri, yeşil soğan ve limon suyunun acı biberle karıştırılmasıyla elde edilir 2.
- Sweet and Sour (Tatlı ve Ekşi) 2. Çin mutfağıyla özdeşleşen bu sos, pirinç sirkesi ve şekerin kombinasyonlarından oluşur 2.
- Pesto Genovese 2. İtalya'nın Cenova şehrine dayanan bu sos, fesleğen, çam fıstığı, sarımsak ve zeytinyağı ile hazırlanır 2.
- Hollandez 12. Fransız mutfağının beş ana sosundan biri olan bu sos, yumurta sarısı, tereyağı ve limon suyu karışımından oluşur 2.
- Aioli 124. Akdeniz mutfağında çokça tüketilen bu sos, zeytinyağı, sarımsak ve yumurta ile hazırlanır 12.
- Chimichurri 24. Arjantin mutfağından çıkan bu sos, maydanoz, kekik, sarımsak, ayçiçek yağı ve kırmızı biber karışımından oluşur 24.
- Tzatziki 23. Yunan cacığı olarak bilinen bu sos, süzme yoğurt, sarımsak, dereotu ve nane karışımından oluşur 2.
- Romesco 4. İspanya’nın güneydoğu kesiminde yaşayan balıkçılar tarafından bulunduğu düşünülen bu sos, badem, ekmek kırıntısı, domates, kırmızı biber, sarımsak, zeytinyağı ve sirke ile hazırlanır 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: