Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yağlama yapımında kullanılan sos, yağlama sosu olarak adlandırılır 4. Bu sos için gerekli malzemeler şunlardır:
- Zeytinyağı 4. 1 su bardağı 4.
- Sarımsak 4. 2 diş, ince doğranmış 4.
- Acı biber 4. 1 çay kaşığı, isteğe bağlı 4.
- Maydanoz 4. 2 yemek kaşığı, ince kıyılmış 4.
Hazırlanışı:
- Zeytinyağını bir tavada orta ateşte ısıtın 4.
- Doğranmış sarımsakları ve acı biberi ekleyin, aromasını salana kadar hafifçe kavurun 4.
- Son olarak ince kıyılmış maydanozu ekleyin, karıştırın ve sosunuz hazır 4.
Yağlama sosu, et yemeklerinden sebze pürelerine kadar birçok yemekte kullanılabilir 4.
Ayrıca, yağlama yapımında beşamel sos da kullanılabilir 2.
Yağlama genellikle yoğurt ile servis edilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: