Sezar sosunun yapımı için gerekli malzemeler: 2 adet yumurta sarısı; 300 ml zeytinyağı; 2 dal taze tarhun veya biberiye; 2 dal taze kekik; 5 gram sirke; 4-5 damla limon suyu; 5 gram tuz; 20 gram parmesan peyniri; 1 diş sarımsak. Yapılışı: 1. Yumurtanın sarısını zeytinyağı ile iyice çırpın. 2. Yarım kapak limon suyu ve yarım kapak sirke ile tuzu ekleyin ve çırpmaya devam edin. 3. Taze tarhun ve taze kekiği ilave ederek baharatlarını ekleyin ve karıştırın. Püf noktaları: Yumurta ile zeytinyağını çok iyi çırpmak gerekir. Zeytinyağını yavaş dökerek ve hızlı çırpmak kıvamı güzelleştirir. Parmesan, sosun içinde beklerse sosu acıtır, bu yüzden ya hemen eklenecek ya da servis etmeden önce eklenecektir. Sezar sos, salataların yanı sıra sandviç, kızarmış sebze ve ızgara tavuk gibi farklı yemeklerde de kullanılabilir.