Buradasın
Yağ ve et suyuyla sos nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yağ ve et suyuyla sos yapmak için aşağıdaki adımlar izlenebilir:
- Gravy Sos Tarifi:
- Bir tencere veya tava içinde tereyağı eritin 14.
- Yağ eridikten sonra unu ekleyin ve tereyağı ile birlikte kavurun 14.
- 3-5 dakika boyunca, kıvam alana kadar pişirin 1.
- Et suyu karışımını azar azar ekleyin ve sürekli karıştırın 14.
- Tuz, karabiber gibi baharatları ekleyin 14.
- Sos koyulaşana kadar karıştırın, genellikle 5-10 dakika yeterlidir 4.
Bazı ek öneriler:
- Sos topaklanırsa, kıvamını kazandırmak için süzgeçten veya blenderdan geçirilebilir 1.
- Yoğun kıvamlı bir sos istenirse, sosa dilimlenmiş havuç veya soğan eklenebilir 1.
- Sosun içine soya sosu, adaçayı veya sarımsak tozu gibi baharatlar eklenebilir 14.
Yağ olarak tereyağı dışında hindistan cevizi yağı, bitkisel yağ, zeytinyağı veya margarin de kullanılabilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: