Buradasın
Yağda yumurtanın püf noktası nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yağda yumurta pişirmenin püf noktaları:
- Isı kontrolü: Yumurtaya renk vermemek için ısıyı düşük tutmak gerekir 34.
- Tereyağı kullanımı: Tereyağı önceden eritilmeli ve tam olarak erimesi beklenmelidir 12.
- Yumurta ekleme: Yumurtalar tavanın biraz üzerinden kırılmalı ve kırılırken "coşşşşş" diye bir ses duyulmalıdır 34.
- Pişirme süresi: Yumurta beyazı sertleşip sarısı koyulaşmaya başlayana kadar yaklaşık üç dakika pişirilmelidir 1.
- Tuzlama: Az pişmiş yumurta istenirse, altı biraz piştikten sonra tuz eklenmeli; çok pişmiş sevilirse, yumurtalar karıştırıldıktan sonra tuz eklenmelidir 34.
- Kapak kullanımı: Pişim aşamasına yakın bir zamanda tavanın üzerine bir kapak kapatılmalıdır 5.
Bu yöntemlerle, sarısı dağılmamış ve tam kıvamında pişmiş bir yağda yumurta elde edilebilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: