Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Rafadan yumurtanın tercih edilmesinin bazı nedenleri:
- Besin değerlerinin korunması 12. Rafadan yumurta, kısa pişirme süresi sayesinde proteinin daha iyi emilmesini sağlar ve amino asitlerin tahribatını minimum seviyede tutar 12.
- Omega-3 yağ asitlerinin korunması 1. Kayısı kıvamında olan rafadan yumurtalar, pişirme süresinin kısa olması nedeniyle omega-3 yağ asitlerini daha fazla korur 1.
Çok haşlanmış yumurtaların dezavantajları ise şunlardır:
- Besin değerlerinin azalması 1. Uzun süre pişirme, bazı vitamin, mineral ve besin değerlerinin kaybolmasına neden olabilir 1.
- Demir emiliminin engellenmesi 13. Yumurta sarısının etrafında oluşan yeşil-gri halka, demir emilimini engeller 13.
Her bireyin kişisel tercihlerine göre en uygun pişirme yöntemini seçmesi önemlidir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: