Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Vişne ile yaprak sarma pişirmek için gerekli malzemeler:
- 400 gr. asma yaprağı 2;
- 2 su bardağı pirinç 2;
- 2 adet soğan 2;
- 1/2 su bardağı zeytinyağı 2;
- 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık 2;
- 1 yemek kaşığı kuş üzümü 2;
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi 2;
- 1 yemek kaşığı toz şeker 2;
- 1/2 tatlı kaşığı karabiber 2;
- 1/2 tatlı kaşığı nane 2;
- 1/2 tatlı kaşığı yeni bahar 2;
- 1/2 tatlı kaşığı tarçın 2;
- 400 gr. vişne 2.
Pişirme aşamaları:
- Salamura kullanıyorsanız, asma yapraklarını sıcak suda bekletip tuzunu alın 23. Taze yaprak kullanıyorsanız, suda yıkayıp haşlayın 2.
- Soğanı ince kıyın 2. Pirinci nişastası çıkıncaya kadar yıkayıp süzün 2.
- Geniş bir tencere veya tavada zeytinyağını kızdırın 2. Dolmalık fıstığı ekleyip pembeleşene kadar kavurun, soğanı ilave ederek kavurmaya devam edin 2.
- Soğanlar yumuşayınca yıkanmış pirinci ekleyin, şeffaflaşana kadar kavurmaya devam edin 2.
- Ardından sırasıyla kuş üzümü, nar ekşisi, karabiber, tuz, tarçın, yeni bahar, kuru nane ekleyip karıştırın 2.
- Son olarak 1 su bardağı vişne suyu, 1 su bardağı su ve şeker ilave edip kaynamaya bırakın 2.
- Pilavın suyu kaynadıktan 5 dakika sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın 2.
- Asma yapraklarına uygun miktarda harç ve birer adet vişne koyup, kenarlarını ortaya katlayarak parmak kalınlığında sarın 2.
- Tencerenin dibine asma yapraklarından bir taban yapın 2. Üzerine yaptığınız sarmaları dizin 2.
- Kalan vişneleri aralarına serpiştirin 2.
- Üzerine sarmaların hizasına gelecek kadar su ve vişne suyu karışımı ekleyin, isterseniz 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı da gezdirebilirsiniz 2.
- Üstüne porselen bir tabak koyup tencerenin kapağını kapatın 2. Çok kısık ateşte yaklaşık 35-40 dakika pişirin 2.
- Kendi tenceresinde
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: