Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Vişneli yaprak sarma pişirmek için gerekli malzemeler:
- 500 gram asma yaprağı 1;
- 2 adet orta boy soğan 13;
- 2 su bardağı pirinç 13;
- 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık 13;
- 1 yemek kaşığı kuş üzümü 13;
- 500 gram vişne (çekirdekleri çıkartılmış) 1;
- 3/4 su bardağı sıcak su 1;
- 1/2 su bardağı vişne suyu 1;
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi 1;
- 2 tatlı kaşığı kuru nane 1;
- 1 tatlı kaşığı tuz 1;
- 2 tatlı kaşığı toz şeker 1;
- 2 çay kaşığı yenibahar 1;
- 1 çay kaşığı tarçın 1;
- 1/4 demet dereotu 1.
Pişirme aşamaları:
- Pirinci nişastası gidene kadar yıkayıp sıcak suda yarım saat bekletin 1.
- Tencereye zeytinyağını ekleyip yemeklik doğradığınız soğanları kavurun 1.
- Dolmalık fıstıkları ekleyip kavurmaya devam edin 1.
- Sıcak suda beklettiğiniz pirinçleri ekleyip biraz daha kavurun 1.
- Baharatları ve kuş üzümlerini ekleyip iyice karıştırın 1.
- Vişneleri ekleyip karıştırın 1.
- Nar ekşisini de ekleyin 1.
- Su ve vişne suyunu ekleyip kısık ateşte iç harcı pişirin 1.
- İç harç soğuduktan sonra doğranmış dereotunu ekleyip karıştırın 1.
- Yaprakların sap kısımlarını kesip iç harcından 1 tatlı kaşığı ortasına koyup, ne çok ince ne çok kalın olacak şekilde sarın 1.
- Tüm yaprakları sarıp tencereye dizin ve üzerine biraz vişne ve zeytinyağı ekleyin 1.
- Suyunu ekleyip üzerine tabak kapatıp 30-40 dakika pişirin 1.
Vişneli yaprak sarma, soğuk olarak da servis edilebilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: