Buradasın
Vezir parmağı tatlısı nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Vezir Parmağı Tatlısı Tarifi:
Malzemeler:
- 2 su bardağı su 1
- 2 yemek kaşığı tereyağı 1
- 1 tatlı kaşığı toz şeker 1
- 1 çay kaşığı tuz 1
- 1 yemek kaşığı nişasta 1
- 2.5 su bardağı un 1
- 3 yumurta 1
- Kızartmak için ayçiçeği yağı 1
- Şerbet için: 3.5 su bardağı toz şeker, 2.5 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı limon suyu 1
Yapılışı:
- Şerbeti hazırlamak için şeker, su ve limon suyunu kaynatıp ılınmaya bırakın 1.
- Tencereye 2 su bardağı suyu alın, tereyağı, şeker ve tuzu ilave edip kaynatın 1.
- Kaynayınca üzerine unu ekleyip sürekli karıştırarak 4 dakika pişirin 1.
- Ocaktan alıp tek tek yumurtaları ilave ederek karıştırın 1.
- Son olarak nişastayı ekleyin 1.
- Hamurdan küçük parçalar koparıp elinizle parmak şekli verin 1.
- İyice kızdırdığınız ayçiçeği yağında kızartın 1.
- Kızarttığınız tatlıların üzerine ılık şerbeti döküp 1 saat dinlendirin 1.
- Servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: