• Buradasın

    Vezir parmak tatlısı kaç dakikada pişer?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Vezir parmağı tatlısı, 180 derece fırında 25-30 dakika pişer 12.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Vezir parmağı tatlısı nasıl yapılır?

    Vezir Parmağı Tatlısı Tarifi: Malzemeler: - 2 su bardağı su - 2 yemek kaşığı tereyağı - 1 tatlı kaşığı toz şeker - 1 çay kaşığı tuz - 1 yemek kaşığı nişasta - 2.5 su bardağı un - 3 yumurta - Kızartmak için ayçiçeği yağı - Şerbet için: 3.5 su bardağı toz şeker, 2.5 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı limon suyu Yapılışı: 1. Şerbeti hazırlamak için şeker, su ve limon suyunu kaynatıp ılınmaya bırakın. 2. Tencereye 2 su bardağı suyu alın, tereyağı, şeker ve tuzu ilave edip kaynatın. 3. Kaynayınca üzerine unu ekleyip sürekli karıştırarak 4 dakika pişirin. 4. Ocaktan alıp tek tek yumurtaları ilave ederek karıştırın. 5. Son olarak nişastayı ekleyin. 6. Hamurdan küçük parçalar koparıp elinizle parmak şekli verin. 7. İyice kızdırdığınız ayçiçeği yağında kızartın. 8. Kızarttığınız tatlıların üzerine ılık şerbeti döküp 1 saat dinlendirin. 9. Servis yapın.

    Parmak tatlısının püf noktası nedir?

    Parmak tatlısının püf noktası, tatlı sıcak, şerbet ise soğukken birleştirme işlemini yapmaktır. Aksi takdirde tatlı şerbetini çekmez. Diğer önemli püf noktaları şunlardır: - Tereyağının oda sıcaklığında olması: Tereyağının eşit bir şekilde karışması için oda sıcaklığında bekletilmelidir. - Fırında kontrollü pişirme: Bal parmak tatlısının üstü yanmaması için fırında kontrollü bir şekilde pişirilmelidir.

    Vezir parmağı tatlısı malzemeleri nelerdir?

    Vezir Parmağı Tatlısı Malzemeleri: Şerbet için: - 3 su bardağı toz şeker - 3,5 su bardağı su - 1 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu Hamur için: - 1 adet yumurta - 125 gram oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı veya margarin - 1 çay bardağı sıvı yağ - Yarım su bardağı yoğurt - Yarım çay bardağı toz şeker - 1 paket vanilya - 1 paket kabartma tozu - 3,5 su bardağı un Üzeri için: - Yarım su bardağı irmik