Vezir Parmağı Tatlısı Tarifi: Malzemeler: Hamur için: 125 gr margarin veya tereyağı 1 yumurta 1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml) 1 çay bardağı toz şeker 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 1 yemek kaşığı yoğurt 3,5 su bardağı un Şerbet için: 3 su bardağı şeker 3,5 su bardağı su (700 ml) 1 yemek kaşığı limon suyu Üzeri için: İrmik Yapılışı: 1. Şerbeti Hazırlayın: Şeker ve suyu tencereye alıp kaynatın, limon suyunu ekleyip 5 dakika daha kaynatın ve soğumaya bırakın. 2. Hamuru Hazırlayın: Yoğurt, yumurta ve sıvı yağı karıştırıp diğer malzemeleri ekleyin, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. 3. Şekillendirme: Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp parmak şekli verin ve irmiğe bulayın. 4. Pişirme: 170 derece fırında 30 dakika pişirin. 5. Şerbetleme: Fırından alıp 1-2 dakika dinlendirin, ardından soğuk şerbeti dökün ve oda sıcaklığında 1-2 saat dinlendirin. Püf Noktaları: Şerbet ve hamur malzemelerinin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin. Şerbet sıcak, tatlı soğuk olmalı.