Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Parmak tatlısının püf noktası, şerbetin soğuk, tatlının ise sıcak olmasıdır 135. Bu nedenle, şerbet tatlı hazırlanmadan önce yapılıp soğutulmalıdır 5.
Diğer püf noktalar şunlardır:
- Un ölçüsü: Unu azar azar eklemek ve her eklemeden sonra yoğurmak gerekir, çünkü unun su tutma kapasitesi farklıdır 2.
- Hamur kıvamı: Hamur çok sert olmamalıdır, ele yapışmadığı takdirde yoğurma işlemi tamamlanmış demektir 2.
- Pişirme sıcaklığı: Tatlılar, önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilmelidir 123.
- Şerbet dökme zamanı: Tatlılar fırından çıkar çıkmaz, ilk sıcaklığı geçtikten sonra şerbeti dökülmelidir 24.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: