Vezir Parmağı Tatlısı Tarifi: Malzemeler: - 2 su bardağı su - 2 yemek kaşığı tereyağı - 1 tatlı kaşığı toz şeker - 1 çay kaşığı tuz - 1 yemek kaşığı nişasta - 2.5 su bardağı un - 3 yumurta - Kızartmak için ayçiçeği yağı - Şerbet için: 3.5 su bardağı toz şeker, 2.5 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı limon suyu Yapılışı: 1. Şerbeti hazırlamak için şeker, su ve limon suyunu kaynatıp ılınmaya bırakın. 2. Tencereye 2 su bardağı suyu alın, tereyağı, şeker ve tuzu ilave edip kaynatın. 3. Kaynayınca üzerine unu ekleyip sürekli karıştırarak 4 dakika pişirin. 4. Ocaktan alıp tek tek yumurtaları ilave ederek karıştırın. 5. Son olarak nişastayı ekleyin. 6. Hamurdan küçük parçalar koparıp elinizle parmak şekli verin. 7. İyice kızdırdığınız ayçiçeği yağında kızartın. 8. Kızarttığınız tatlıların üzerine ılık şerbeti döküp 1 saat dinlendirin. 9. Servis yapın.