• Buradasın

    Vezir Parmağı tatlısı hikayesi nedir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Vezir Parmağı tatlısının hikayesi Osmanlı dönemine dayanmaktadır 23.
    Hikayeye göre, bir padişah ve veziri birlikte ava çıkarlar 13. Av sırasında vezir, yanlışlıkla padişahın parmağını kılıcıyla keser 13. Vezir, "Padişahım, bunda da bir hayır vardır" der 13.
    Ertesi gün padişah, insan eti yiyen bir kabileyle karşılaşır 23. Kabile, vücudunda herhangi bir noksanlığı olan kişilere dokunmaz 13. Bu sayede padişah ve veziri kurtulur ve tatlıya "vezir parmağı" adı verilir 23.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Vezir parmağı tatlısı malzemeleri nelerdir?

    Vezir Parmağı Tatlısı Malzemeleri: Şerbet için: - 3 su bardağı toz şeker - 3,5 su bardağı su - 1 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu Hamur için: - 1 adet yumurta - 125 gram oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı veya margarin - 1 çay bardağı sıvı yağ - Yarım su bardağı yoğurt - Yarım çay bardağı toz şeker - 1 paket vanilya - 1 paket kabartma tozu - 3,5 su bardağı un Üzeri için: - Yarım su bardağı irmik

    Vezir parmağı tatlısı nasıl yapılır?

    Vezir Parmağı Tatlısı Tarifi: Malzemeler: - 2 su bardağı su - 2 yemek kaşığı tereyağı - 1 tatlı kaşığı toz şeker - 1 çay kaşığı tuz - 1 yemek kaşığı nişasta - 2.5 su bardağı un - 3 yumurta - Kızartmak için ayçiçeği yağı - Şerbet için: 3.5 su bardağı toz şeker, 2.5 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı limon suyu Yapılışı: 1. Şerbeti hazırlamak için şeker, su ve limon suyunu kaynatıp ılınmaya bırakın. 2. Tencereye 2 su bardağı suyu alın, tereyağı, şeker ve tuzu ilave edip kaynatın. 3. Kaynayınca üzerine unu ekleyip sürekli karıştırarak 4 dakika pişirin. 4. Ocaktan alıp tek tek yumurtaları ilave ederek karıştırın. 5. Son olarak nişastayı ekleyin. 6. Hamurdan küçük parçalar koparıp elinizle parmak şekli verin. 7. İyice kızdırdığınız ayçiçeği yağında kızartın. 8. Kızarttığınız tatlıların üzerine ılık şerbeti döküp 1 saat dinlendirin. 9. Servis yapın.

    Vezir parmak tatlısı nerenin meşhur?

    Vezir parmağı tatlısı, Türk mutfağında özellikle Gaziantep yöresine ait bir tatlıdır.

    Vezir parmağı ne anlatıyor?

    Vezir Parmağı ifadesi iki farklı bağlamda kullanılabilir: 1. Tatlı Adı: Vezir parmağı, Osmanlı mutfağından günümüze uzanan bir tatlı adıdır. Zamanla padişah, vezirin kestiği parmak sayesinde insan eti yiyen bir kavimden kurtulduğunu öğrenir ve vezirini affeder. 2. Film: 2017 yapımı "Vezir Parmağı" adlı bir Türk filmi de bulunmaktadır.