Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ürtiker hastalarında bazı yiyeceklerin tüketimi önerilmemektedir:
- Süt ve süt ürünleri: İnek sütü gibi bazı sütler ürtiker ataklarını tetikleyebilir 3.
- Deniz ürünleri: Balık ve kabuklu deniz hayvanları alerjik reaksiyonlara neden olabilir 3.
- Kuruyemişler: Özellikle fındık ve fıstık gibi bazı kuruyemişler alerjik reaksiyonları tetikleyebilir 3.
- Yumurta: Yumurta beyazı ve sarısı ürtiker belirtilerini artırabilir 3.
- Gluten içeren gıdalar: Buğday, arpa ve çavdar gibi tahıllarda bulunan gluten bazı bireylerde ürtiker belirtilerini kötüleştirebilir 3.
Ayrıca, domates, şarküteri ürünleri, fesleğen, bal ve sızma zeytinyağı gibi yiyecekler de ürtikeri tetikleyebilecek doğal kimyasallar içerir ve tüketiminden kaçınılmalıdır 2.
Her bireyin alerji tepkimeleri farklılık gösterebileceğinden, kişisel alerjileri belirlemek için bir uzmana danışmak önemlidir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: