Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Pürinli yiyeceklerden bazıları şunlardır:
- Et ve balık: Ciğer, böbrek, karaciğer, ton balığı, hamsi, alabalık, mezgit, sardalya, ringa balığı, ördek ve kaz eti 124.
- Deniz ürünleri: Midye, istirye, karides 14.
- Kümes hayvanlarının etleri 3.
- Kuruyemişler ve tohumlar: Fıstık, fındık, ayçiçeği tohumu 4.
- Meyveler: Avokado, şeftali 14.
- Sebzeler: Ispanak, kuşkonmaz, karnabahar, mantar, kabak, salatalık 14.
- Bazı tahıllar: Bira mayasının kullanıldığı tahıllar 4.
100 gramında 50-150 mg pürin içeren besinler arasında kırmızı et, tavuk eti, balık eti, mantar, bezelye ve kurubaklagiller bulunur 2. 100 gramında 0-15 mg pürin içeren besinler ise diyette serbest olarak tüketilebilir 2.
Gut hastalığı gibi durumlarda pürin alımını sınırlamak veya belirli yiyecekleri tüketmekten kaçınmak gerekebilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: