Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Pürin içeriği yüksek olan ve ürik asit seviyesini artırabilecek bazı gıdalar:
- Sakatatlar: Ciğer, yürek, dalak, böbrek, işkembe 12.
- Küçük yağlı balıklar: Hamsi, sardalya 12.
- İşlenmiş et ürünleri: Sucuk, salam, sosis 12.
- Deniz ürünleri: Midye, karides, havyar, istiridye 12.
- Baklagiller: Nohut, mercimek, fasulye 12.
- Mayalı yiyecekler: Bira, yüksek fruktoz içeren içecekler 12.
- Yüksek yağlı etler: Kuzu, dana 2.
- Kafeinli içecekler: Kahve, kola 23.
Ürik asit yüksekliği olan bireylerin, beslenme düzeninde bu gıdalardan kaçınmaları veya sınırlamaları önerilir 12.
Beslenme ve diyetle ilgili konularda bir uzmana danışılması tavsiye edilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: